Nieuw herendispuut: Priapus

21 jun 2013

Herendisputen van Nijmegen, er zijn kapers op de kust!  Een nieuw, onafhankelijk herendispuut is verrezen. ‘We zijn natuurlijk uniek, maar als ik echt ons moest vergelijken zou ik zeggen dat we tussen Faunus en de Tempeliers inzitten,’ vertelt de kersverse penningmeester van Priapus, Wouter Wagemakers.

Enkele heren van Priapus
Enkele heren van Priapus
Sinds mei is Nijmegen weer een dispuut rijker: Onafhankelijk herendispuut Priapus. Het zijn twee samengevoegde vriendengroepen die zo hun vriendschap willen vereeuwigen, vertelt penningmeester Wouter Wagemakers. ‘Het dispuut ontstond in een jolige bui, maar werd al gauw een serieuze aangelegenheid.’ Eigen inbreng Nijmegen is al behoorlijk wat disputen rijk, waarom besloten de mannen een nieuw dispuut op te richten? ‘De meesten van ons hadden interesse om lid te worden van een dispuut, maar hebben dat plan niet doorgezet. De redenen lopen uiteen: de een zag een aspirantaat op dat moment niet zitten, de ander wilde lid worden van een dispuut, maar niet bij een vereniging, weer een ander had geen klik met de bestaande disputen. Door zelf een dispuut op te richten, kunnen we alles naar onze eigen hand zetten.’ Hoe beschrijft Wagemakers zijn dispuut? ‘We zijn uniek, maar als ik ons echt zou moeten vergelijken zou ik zeggen dat we tussen dispuut Faunus en kroegdispuut de Tempeliers inzitten.’ Het dispuut gaat met elf mannen de introductie in. Hebben ze daar al zin in? ‘We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de introductie. We willen natuurlijk zo veel mogelijk bekendheid voor onszelf genereren. Maar dat komt wel goed, we zijn gewoon elf toffe kerels en dat trekt vanzelf nieuwe leden aan.’ En hoe ziet het dispuut er over twintig jaar uit volgens Wagemakers? ‘Ik hoop dat het dan nog steeds zo’n hechte groep is als nu. Dat is het belangrijkst.’ / Jolene Meijerink 

0 reacties

  1. Maria schreef op 21 juni 2013 om 08:59

    Een vriendenclubje is nog geen dispuut. Eerst maar kijken of ze vijf jaar blijven bestaan, dan verdienen ze op den duur het predikaat dispuut wellicht. Voor nu, welkom aan Vriendenkring Priapus.
    nb
    zelf geen zin hebben in een adspirantaat, dus zelf een club oprichten. Hoe gaan ze dat vervolgens zelf doen met eventuele nieuwe aanwas?

  2. Paap schreef op 21 juni 2013 om 17:26

    Haha hilarisch. Geen zin hebben in een adspirantaat om vervolgens zelf een clubje op te richten. Hulde jongens!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!