TvA 6 eerder dan gepland tegen de grond

29 mei 2018

Thomas van Aquinostraat 6 gaat een paar maanden eerder dan gepland tegen de grond. De planning is aangepast om overlast voor onderzoek te voorkomen.

Daar waar de wind al door de lege hulzen van Thomas van Aquinostraat 2 tot en met 5 waait, staat nummer 6 nog fier overeind. Dat duurt echter niet lang meer. De sloop van dat deel wordt namelijk vervroegd naar de zomer van 2018, een paar maanden eerder dan in eerste instantie gepland. De reden is simpel: vermindering van overlast.

De vervroeging van de sloop van TvA 6 komt voort uit extra tests naar risico’s met geluid en trillingen. Uit die tests bleek dat door de sloop veroorzaakte trillingen specifiek onderzoek van de Faculteit Sociale Wetenschappen zouden verstoren. Daarom is besloten om de sloop van TvA 6 mee te nemen in de uitvoeringsplanning van de sloop in juli en augustus, geeft adjunct-directeur van het Universitair Vastgoed Bedrijf Michel ter Berg aan in een verklaring. Vanwege de voorafgaande presloop en asbestsanering wordt het gebouw al in juni ontruimd.

Tevreden coördinator

Door de vervroegde sloop van TvA 6 moeten veel medewerkers en studenten dus al in juni uitwijken naar een ander gebouw. Franc Grootjen, docent Kunstmatige Intelligentie, schrok wel even van dat nieuws. Zijn studenten sleutelen en programmeren in de kelder van TvA 6 aan hun robots, die ze tijdens de demodag op 13 juli presenteren aan familie en vrienden én – voor een eindbeoordeling – aan docenten. In allerijl moest er een nieuwe locatie worden gezocht. ‘De faculteit heeft ons erg goed geholpen’, zegt Grootjen. ‘De demodag is verplaatst naar de Skylounge. Terugkijkend zijn we er dus op vooruit gegaan. Hier staat een tevreden coördinator.’

Ook Femke Klomp, medewerker van het Onderwijsinstituut Maatschappijwetenschappen moet haar kantoortje op de eerste verdieping van TvA 6 gaan verlaten. Op 12 juni verhuist zij naar de derde verdieping van het Spinozagebouw. Toen ze een aantal dagen geleden terugkwam van een maand ziekte, was ze nog in de veronderstelling dat ze pas na de Zomerfeesten zou verhuizen. ‘Voor mij is het geen probleem, ik hoef niet heel veel in te pakken. Maar ik kan me voorstellen dat docenten meer hinder ondervinden, omdat de verhuizing een week voor de tentamenperiode is.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!