Twee biertjes meer in de kroeg

30 jun 2014

Twee biertjes meer in de kroeg. Dat is wat studenten ongeveer per maand overhouden aan een nieuwe maatregel van de gemeente Nijmegen. Daar tegenover staat wel dat studentenhuisvester SSHN een aantal ton minder kan besteden aan bijvoorbeeld onderhoud.  

Foto: Don LaVange, Creative Commons: CC BY-SA 2.0
Foto: Don LaVange, Creative Commons: CC BY-SA 2.0

Als het aan de gemeente Nijmegen ligt, krijgen huurders vanaf 2015 een lastenverlichting. De afvalstoffenheffing voor huurders moet dan door de woningcorporaties worden betaald. Klinkt leuk, maar om een grote besparing voor de huurder gaat het niet. Studenten die bij de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) een kamer huren, zouden per maand twee biertjes meer kunnen drinken in de kroeg.

De SSHN gaat deze maatregel daarentegen enkele tonnen kosten, zegt Max Derks, directeur. Waar moet dat geld vandaan komen? Derks noemt een aantal mogelijkheden: ‘We kunnen minder gaan investeren, maar we zouden ook kunnen kiezen voor minder onderhoud. En het is natuurlijk ook mogelijk dat we het geld op een andere manier proberen te krijgen.’
De huurder zal de lastenverlichting dus wellicht op een andere manier weer terug moeten betalen.

Andere corporaties in Nijmegen zijn evenmin blij met de nieuwe maatregel. Het onderwerp zal dan ook worden besproken tijdens het bestuurlijk overleg met de verschillende directeuren. / Felix Wagner

0 reacties

  1. Peter schreef op 4 juli 2014 om 09:51

    Gewoon doorberekenen, dat kunnen we allemaal wel lijen. Weer een vreemde linkse oplossing die enkel geld kost (want daar gaat je werkgelegenheid wanneer corporaties gaan besparen op onderhoud). En dat tref je precies die groep die al weinig te besteden heeft.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!