Tweetalige introspecial Vox in de bakken

12 aug 2016

De introductie staat voor de deur. Drieduizend studenten die in veel gevallen de campus en de stad niet kennen, zullen proberen om de komende tijd hun weg te vinden in hun nieuwe studentenleven. Om ze op weg te helpen ligt er vanaf vandaag een speciale tweetalige Vox in de bakken - met handige uitneembare plattegrond.

Als eerstejaarsstudent kun je wel wat hulp gebruiken. Alles is immers nieuw: je studie, je vrienden, je kamer en je woonplaats. Met de nieuwe Vox moet die onwennige periode moeiteloos te doorstaan zijn. De helft van de Vox is Nederlands, de andere helft is licht aangepast en vertaald naar het Engels, voor de grote groep internationale studenten die hier vanaf september beginnen.

Het openingsverhaal gaat over de vaak penibele financiële situatie van studenten. Met de overgang naar de Nijmeegse universiteit verandert er namelijk ook in de portemonnee nogal wat. Wat kost een kamer? Wanneer wordt het collegegeld afgeschreven? Waar is het goedkoop stappen en hoe zit het ook alweer met dat leenstelsel?

Uitneembare plattegrond
Verder beschrijft het intronummer waar je op welk moment van de dag moet zijn in de stad en op de campus – als een Lonely Planet speciaal voor studenten. Daarnaast staan er twee zogeheten flow charts in – dat zijn hulpkaarten die je precies vertellen ‘hoe het heurt’ als student. Tot slot: alle locaties die in het nummer getipt worden, staan keurig afgebeeld op de grote, uitneembare plattegrond die in ieder nummer meegevouwen is.

De PDF van dit nummer komt maandag online. 

 

1 reactie

  1. Zomerse Chris schreef op 13 augustus 2016 om 20:58

    NU AL?

    Oh sh*t, de vakantie in Gelderland is alweer praktisch om hé?

    Wat gaat het toch hard, die mooie, malle zomer.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!