Radboud platgebeld vanwege ebolapatiënt

22 sep 2014

Vanmiddag is een man uit Eindhoven die ebolaverschijnselen zou vertonen per ambulance afgevoerd naar het Radboudumc. De telefoons op de afdeling persvoorlichting van het Nijmeegse ziekenhuis staan sindsdien roodgloeiend. De man wordt in een speciaal daarvoor ingerichte isolatiekamer onderzocht.  

Begin september werd in het Radboudumc al geoefend met een nep-ebolapatiënt. Foto: Bert Beelen
Begin september werd in het Radboudumc al geoefend met een nep-ebolapatiënt. Foto: Bert Beelen

‘We worden al de hele dag platgebeld’, zegt persvoorlichter Marloes de Vink. De Vink stuurt de media door naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat namens de Nederlandse ziekenhuizen belast is met de woordvoering inzake ebolapatiënten. Zelf willen de persvoorlichters weinig kwijt over de patiënt. ‘Dan raak je aan zijn privacy.’ De patiënt kan zijn isolatiekamer overigens niet uit.

De Eindhovenaar is volgens het Eindhovens Dagblad (zie filmpje) recent in het door ebola getroffen Afrikaanse land Sierre Leone geweest. Hij meldde zich vanochtend bij zijn huisarts in een gezondheidscentrum aan de P.C.Hooftlaan. Aan het begin van de middag werd hij per ambulance naar het Radboudumc gebracht.

Het RIVM meldt op zijn website dat de afgelopen weken vaker patiënten zijn beoordeeld die klachten hadden na terugkeer uit een risicogebied voor ebola. Het zou om vijftien mensen gaan. Tot dusver loos alarm, zegt het RIVM. De Eindhovenaar is de eerste patiënt die in het Nijmeegse ziekenhuis is opgenomen met symptomen van de ziekte. / Martine Zuidweg

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!