Universiteit doet vaker beroep op particuliere woningmarkt

28 aug 2018

Het lukt studentenhuisvester SSH& niet om alle internationale studenten te huisvesten. Daarom doet het International Office van de universiteit steeds vaker een beroep op vastgoedbedrijven in de stad.

Studentenhuisvester SSH& is met haar aanbod de afgelopen vijf jaar behoorlijk meegegroeid met de groeiende groep internationale studenten. Manager strategie & wonen Vincent Buitenhuis van de SSH& wijst met trots op de 120 extra kamers die er onlangs weer bij zijn gekomen met de oplevering van Boeckstaetehof, vlakbij het Goffertstation. Daar vinden ook veel internationale eerstejaars in gemeubileerde kamers onderdak.

Bijbenen

Alleen: de SSH& kan de vraag niet bijbenen. Van de ongeveer duizend internationale studenten (reguliere en uitwisselingsstudenten) die dit studiejaar via de Radboud Universiteit een kamer hebben gekregen, heeft de SSH& er achthonderd gehuisvest. In een zogenaamde ‘short-stay-accomondation’: kamers die een jaar lang gehuurd mogen worden. Daarna moeten de bewoners zelf een reguliere kamer zoeken.

‘We werken samen met private partijen, zoals Dornick BV van vastgoedman Ton Hendriks’

Voor tweehonderd van de internationale studenten is binnen de panden van de SSH& momenteel geen plek. Het International Office heeft voor hen nu een kamer gevonden via de particuliere huurmarkt. ‘We werken sinds een paar jaar samen met private partijen, zoals Dornick BV van vastgoedman Ton Hendriks, Guesthouse Nijmegen en Bungalowpark de Zeven Heuvelen, die veel panden bezitten in en om Nijmegen’, zegt hoofd International Office Wessel Meijer. Dat werkt ook prima, is zijn ervaring. ‘Het lukt ons op deze manier nog steeds om alle internationale studenten te huisvesten. Hoewel het voor ons natuurlijk wel extra werk betekent.’

Mix

Studentenhuisvester SSH& hoopt met Boechstaetehof volgend jaar meer plekken aan te kunnen bieden. ‘Maar’, waarschuwt Buitenhuis, ‘we lopen een beetje tegen onze grenzen aan. Op Hoogeveldt is nu 30 procent van de bewoners een internationale student, op Vossenveld is dat meer dan 40 procent. Dat percentage moet niet hoger worden, vinden we. We streven naar een goede mix van Nederlandse en internationale studenten.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!