Universiteit in de stad: de 3 leukste zomeractiviteiten

13 jul 2018

De Radboud Universiteit trekt deze zomer de stad in met activiteiten op de Kaaij, bij Festival op ’t Eiland en in de binnenstad. Wat zijn de leukste zomeruitjes die op agenda pronken? Een top drie.

3. De ‘Radboud Space Experience’

Reaching for the stars was nog nooit zo lokaal: sterrenkundigen van de RU nemen bezoekers van het Kelfkensbos gedurende de hele zomerfeesten mee op een rondreis door het heelal. Ze geven het publiek uitleg over hun onderzoek naar sterren, zwarte gaten en planeten. Interessant, omdat kort geleden Nijmeegse technologie met een Chinese satelliet meereisde naar de achterkant van de maan. Wie meer interesse heeft in het verloop van deze reis, kan trouwens aansluiten op bij ‘Marc Klein Wolt & The Hubschrauber stijgen naar eenzame hoogte’ op festival ’t Eiland. Sterrenkundige Marc Klein Wolt doet hier namelijk, onder muzikale begeleiding van de (voormalig) studentenband The Hubschrauber, een boekje open over deze ruimtemissie.

Radboud Space Experience vindt plaats van za 14 t/m do 19 juli, van 13:30 tot 17:30 uur op het Kelfkensbos. ‘Marc Klein Wolt & The Hubschrauber’ vindt plaats op ma 16 juli van 19:30 – 20:30 uur bij Festival op ’t Eiland

2. ‘Monogaam zijn. Hoe doe je dat?’

Is monogamie zo onderhand niet net zo ouderwets als een vrouw in de keuken? Theoloog Liesbeth Jansen weet het antwoord en verzorgt vanuit Radboud Reflects een filosofische workshop over de vraag hoe je monogaam kunt zijn. Jansen zal het publiek meenemen langs verschillende kanten van monogamie en verscheidene prikkelende vraagstukken zullen de revue passeren, zoals ‘is ontrouw part of the game?’ en ‘is monogamie niet hopeloos ouderwets?’. Aan de hand van deze vragen gaan deelnemers met elkaar in gesprek over monogamie.

‘Monogaam zijn. Hoe doe je dat?’ vindt plaats op dinsdag 21 augustus 2018 van 19:30 tot 21:30 in Studio LUX

1. ‘Gamen tegen je brein’

Hersenonderzoekers van de Radboud Universiteit gaan deze zomer een wel heel bijzondere uitdaging aan. In een dertig minuten durende lezing laten ze een mens het in een game opnemen tegen een computer, met als doel om zoveel mogelijk slijm te verzamelen en digitaal naar de tegenstander te werpen. Side note: de computer meet de hersenactiviteit van de gamer, omdat de wetenschappers claimen dat ze aan de hersenactiviteit van de mens kunnen aflezen wat deze persoon gaat doen, voordat hij of zij dit zelf weet. Over epic showdown gesproken!

Gamen tegen je brein vindt plaats op zo 15 Juli van 19:00 – 19:30 uur bij Festival op ‘t Eiland

Een overzicht van alle Radboud zomeractiviteiten is te vinden op de site van de RU.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!