Universiteit ontkent kandidatuur Guusje ter Horst

23 aug 2011

De website Science Guide, doorgaans een betrouwbare bron, openbaarde vrijdag het bericht dat Guusje ter Horst in de race is om Roelof de Wijkerslooth op te volgen als collegevoorzitter van de Radboud Universiteit. De universiteit ontkent.

Guusje ter HorstGuusje ter Horst, voormalig burgemeester van Nijmegen en minister van Binnenlandse Zaken, is momenteel interim voorzitter van de HBO-raad. Daar maakt ze op 1 januari plaats voor een opvolger, waarbij Science Guide aan het speculeren slaat over haar nieuwe toekomst. Dat Ter Horst goed bij de Nijmeegse universiteit zou passen, zou blijken uit de lovende woorden die Roelof de Wijkerslooth sprak bij haar afscheid als burgemeester, in 2007. ‘Dankzij haar hebben stad en universiteit hun zelfrespect terug’, aldus De Wijkerslooth destijds, die Ter Horst verder prees om haar kordate bestuursstijl.

Onzin
De universiteit doet het nieuws af als onzin. ‘Dit is een gerucht dat niet is gebaseerd op enige werkelijkheid’, aldus Berthe Maat, secretaris van het Stichtingsbestuur. Dit bestuur heeft inmiddels een benoemingsadviescommissie ingesteld, onder leiding van bestuursvoorzitter Loek Hermans. De Wijkerslooth vertrekt op 1 juni 2012, na een voorzittersperiode van ruim tien jaar. Ook de HBO-raad ontkent dat er sprake zou zijn van een mogelijke kandidatuur van Ter Horst.
Rest de vraag of Ter Horst naar Nijmegen zou willen komen, mocht het haar gevraagd worden. Via haar woordvoerder laat ze weten op dit soort vragen nooit antwoord te geven./ Paul van den Broek

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!