Universiteit wil af van onderzoeksinstituut ITS

09 nov 2015

Het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen (ITS) moet stoppen. Het instituut, dat onderzoek doet in opdracht van derden, verdient te weinig geld.  De zeventig medewerkers zullen ander werk moeten zoeken.

Ter viering van het jubileumjaar 2015 verscheen een speciaal rapport: 'ITS uitgelicht'.
Ter viering van het jubileumjaar 2015 verscheen nog een speciaal rapport: ‘ITS uitgelicht’.

Het college van bestuur heeft het besluit voorgenomen om het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen (ITS) op te heffen. Dat betekent dat de zeventig medewerkers van het bureau op zoek moeten naar ander werk. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten, meldt de universiteit in een persbericht, maar ‘de Radboud Universiteit doet er alles aan om voor deze medewerkers passend werk te vinden, binnen of buiten de universiteit’. Ook wordt gekeken of onderdelen van het ITS naar een andere plek kunnen worden overgebracht.

Negatief
Vorig jaar werd een verlies gedraaid van ruim tweehonderdduizend euro. De verwachtingen zijn dat het verlies dit jaar oploopt tot zevenhonderdduizend euro. Daarnaast heeft het instituut een negatief eigen vermogen van meer dan drie ton.

De medewerkers en de klanten van het bureau, dat onderzoek doet in opdracht van derden, zijn vandaag geïnformeerd over de beslissing.

Naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van ITS verscheen dit jaar nog een speciaal rapport met de titel ITS uitgelicht . / Martine Zuidweg

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!