Universiteit zet toiletcoaches in

01 apr 2016

Studenten en medewerkers die nodig moeten, treffen binnenkort toiletcoaches aan op de Nijmeegse campus. Het universiteitsbestuur neemt deze maatregel na terugkerende klachten van het wc-personeel.

U kunt de pot op. Foto: Vox
De toiletten moeten schoner. Foto: Vox

Bezoekers van toiletten op de Radboud Universiteit treffen steeds vaker instructies aan. Van briefjes over het gebruik van de toiletborstel tot een how-to voor het drogen van de handen: de student en medewerker wordt ook in het kleinste kamertje aan de hand genomen.

Dat blijkt niet voldoende. Het wc-personeel klaagt steen en been over het gebrek aan wc-etiquette op de campus. ‘Mensen laten resten achter in het toilet, gebruiken te veel toiletpapier en trekken de handdoekmachines kapot’, vertelt schoonmaakster Jannet.

Deze instructie hangt al langer op sommige toiletten op de universiteit. Foto: Vox
Deze instructie hangt al langer op sommige toiletten op de universiteit. Foto: Vox

‘We moesten iets doen’, zegt de universiteitswoordvoerder. De oplossing: het inzetten van toiletcoaches, die bezoekers van toiletten wijzen op de instructies. ‘En als die niet worden opgevolgd, worden zij daarop aangesproken.’ Eerder zette de universiteit al fietscoaches in om de chaos in de fietsenrekken tegen te gaan.

De leden van de studentenraad reageren wisselend op de toiletcoach. Studentenpartij AKKU is vooral blij dat het teveel aan wc-papier-verbruik wordt aangepakt. ‘Slecht voor het milieu’, zegt de lijsttrekker. Asap hamert op de efficiëntie van de coaches. ‘Wij willen dat de coaches voordat zij van start gaan een tienpuntenlijst maken, zodat wij hen over een jaar kunnen afrekenen op hun nut.’ De Vrije Student is tegen de coach en ziet het als een volgende stap in de regeltjesdrift van de universiteit. ‘Zonde van het geld. Steek dat liever in het onderwijs.’ / Mathijs Noij

4 reacties

  1. Thomas schreef op 1 april 2016 om 09:44

  2. Niels schreef op 2 april 2016 om 12:27

    Ik erger me ook wel aan gore wc brillen (als je niet in een urinoir wil zeiken doe dan gewoon de bril omhoog of ga zitten) maar iemand die mij gaat vertellen hoe ik de wc moet achterlaten gaat wel echt te ver. Hang gewoon een extra briefje op. Moet niet al te moeilijk zijn.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!