Valentijnsdag op de campus

11 feb 2014

We kunnen allemaal wel gaan zeiken dat Valentijnsdag retecommercieel is. Maar geef toe, niemand vindt het erg om een kaartje van die ene leuke jongen of meisje in de brievenbus te krijgen. Studieverenigingen doen hun best om geliefden bij elkaar te brengen door van alles te organiseren. Vox maakte een selectie voor je.

Foto: Found Animals (Flickr, Creative Commons)
Foto: Found Animals (Flickr, Creative Commons)

Heb je niemand op het oog? Dan kun je woensdag terecht bij dare 2 date, georganiseerd door de studievereniging van biologie (BeeVee) en psychologie (SPIN). Deelnemers krijgen bij binnenkomst een nummer. Vinden ze die avond degene die hetzelfde nummer heeft, dan hebben ze een match. De studieverenigingen hopen dat er veel nieuwe liefdes op de avond ontstaan vertelt commissaris extern van SPIN, Marjam Bahari. ‘Misschien zien studenten het wel als een kans om iemand te ontmoeten, dat zou leuk zijn.’ Waarom kozen de psychologen en biologen voor een Valentijnsactiviteit? ‘Het kwam zo uit. De datum stond al vast, later verzonnen we het thema er bij.’ Geheel toevallig is het niet, erkent Bahari. ‘Het onderwerp daten komt vaak voor in de media. Daar worden wij ook door beïnvloed.’

Gewoon old school rozen versturen naar je (geheime) liefde kan natuurlijk ook. Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje te sturen naar de communicatieafdeling van de Radboud Universiteit en de roos wordt voor je bezorgd. Meer informatie erover vind je hier.

Valentijnsdag vieren terwijl je er op je mooist uitziet kan bij het Candy Crush gala van de Medische Faculteitsvereniging (MFVN). De MFVN heeft ieder jaar rond deze tijd een gala, dat het deze keer op Valentijnsdag viel was puur toeval. Maar de leden beviel die dag wel, vertelt bestuurslid Tom Ebbers. ‘Of het echt ligt aan de datum weet ik niet, maar binnen 4,5 uur waren alle kaartjes voor het gala weg. Een recordtijd.’ Ondanks het animo, is de vereniging niet van plan om cupido te spelen. ‘Bezoekers hoeven niet verplicht een date mee te nemen. Of je een relatie hebt of niet, iedereen is welkom. Je weet maar nooit, op een gala kan er natuurlijk van alles gebeuren.’ / Jolene Meijerink

De Juridische Faculteitsvereniging heeft ook nog een ludieke actie in petto. Dus loop vooral vrijdag even nonchalant langs de bestuurskamer.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!