Van Wijngaarden en Hoogers sporters van het jaar

15 dec 2016

Tijdens het gala van de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) werden gisterenavond de traditionele sportprijzen uitgereikt. NSSR-voorzitter Kim Schuurman is positief over het groot aantal uitgebrachte stemmen, dit jaar zeshonderd. 'Een teken dat studentensport enorm leeft in Nijmegen.'

In het afgeladen restaurant De Waagh maakte sportcentrum-directeur Rob Cuppen gisterenavond de winnaars bekend in de diverse categorieën. Sporter van het jaar werd wielrenner Joost van Wijngaarden, lid van Mercurius, die bij de start van zijn studie vier jaar geleden het voetbal inruilde voor de fiets. Van Wijngaarden dankt zijn prijs mede aan zijn tiende plaats bij het wereldkampioenschap wielrennen voor studenten in de Filipijnen. Andere genomineerden in deze categorie waren roeier Koen Metsemakers en Saman Koliaea van vechtsportvereniging Kaizen.

sportgala03
Hardloopster Laura Hoogers (rechts)

’t Haasje
De beste vrouwelijke sporter dit jaar is Laura Hoogers, hardloopster bij ’t Haasje, die terugkijkt op een succesvol jaar, met eerste prijzen op het NSK cross, NSK indoor estafette en de studentenserie achthonderd meter Global Athletics. Bovendien won ze in het team van de hogeschool en universiteit de 44ste Batavierenrace. Gisteren vielen hockeyster Britt van der Vegt en mountainbiker Lotte Koopmans buiten de prijzen.

Heren 1 van de handbalvereniging Ha-Stu werd uitverkoren tot beste sportteam, door handbalgeschiedenis te schrijven met een promotie naar de tweede divisie, de beste prestatie van Ha-Stu ooit. Daarnaast kwamen ze als topklasse-team tot de laatste zestien bij de landelijke beker. Korfbalteam Skunk 2 en Dorans Alpha waren de andere genomineerde sportteams. Voor de uitreiking van trainer/coach van het jaar was een fotofinish nodig, met Daan van Hennigheim van Hot Shots als winnaar. Don Quichote levert met Danny Godfrey de vrijwilliger van het jaar, dankzij zijn jarenlange inzet bij de schermvereniging.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!