Veel actie in de nieuwe Vox

26 mrt 2015

Wie zitter er achter De Nieuwe Universiteit Nijmegen? En waar staan ze voor? In Vox 7, die vanmiddag in de bakken ligt, komen drie actievoerders aan het woord.

De cover van Vox 7, met Matthias van Trigt van De Nieuwe Universiteit Nijmegen
De cover van Vox 7, met Matthias van Trigt van De Nieuwe Universiteit Nijmegen

De Nieuwe Universiteit Nijmegen is niet de eerste groep die zich keert tegen het rendementsdenken in de academische wereld. In Vox 7 komen daarom niet alleen studenten aan het woord, maar staat ook een tijdlijn van de initiatieven die de laatste twee jaar in Nijmegen en daarbuiten werden genomen om de universiteit een beetje mooier te maken.

Degenen die het woord van die ‘beetje mooiere universiteit’ verspreiden, zijn vaak journalisten. Alleen doen ze dat niet altijd zoals een wetenschapper dat wil. Antropoloog Martijn de Koning, die onderzoek doet naar moslims in Nederland, praat bijvoorbeeld niet meer met De Telegraaf na slechte ervaringen. Journalist René Steenhorst van de krant van wakker Nederland vindt dat een onderzoeker dat niet kan maken. ‘Hij zou door zijn baas ter verantwoording geroepen moeten worden.’ In Vox 7 een artikel over het (on)gelukkige huwelijk tussen wetenschappers en journalisten.

En verder: een interview met hoogleraar Moleculaire materialen Alan Rowan die als student bij de Royal Air Force vloog, een verhaal over de administratieve hel rond master-aanmeldingen en nationalistische hoogstandjes uit de Nederlandse geschiedenis. / Annemarie Haverkamp

Lees hier Vox 7 als pdf.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!