Verkiezingsdebat voor studenten

17 feb 2011

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen vindt maandag 21 februari een politiek debat plaats op de campus. Vanaf 16.00 uur debatteren lijsttrekkers en andere politici van de provinciale partijen met elkaar én het publiek over stellingen die studenten aangaan.

Student StemHet eerste deel van het debat gaat over de volgende onderwerpen: economisch en vestigingsklimaat; ruimtelijke ordening en milieu; bestuurlijke vernieuwing. Aanwezige politici zijn onder meer: Jan Jacob van Dijk (lijsttrekker CDA), Dirk Vreugdenhil (nummer 7 ChristenUnie, student politicologie), Peter Kerris (nummer 12 PvdA, student parlementaire geschiedenis), Wouter Saes (nummer 3 D66, student politicologie), Wouter van Eck (lijsttrekker Groenlinks), Marjolein Faber (lijsttrekker PVV), Eppie Klein (lijsttrekker SGP), Alex Mink (nummer 2 SP), Mike Waltmans (nummer 2 VVD).

Campagnemarkt
Het debat wordt georganiseerd door ismus, studievereniging voor studenten politicologie en In-Spe, organisatie voor jongeren, dialoog en politiek in Gelderland. De inhoudelijke organisatie is in handen van vier politieke jongerenorganisaties: DWARS (GroenLinks), Jonge Socialisten (PvdA), Jonge Democraten (D66) en JOVD (VVD). Elbert Vroegindeweij, oud-statenlid en nu docent geschiedenis en maatschappijleer, leidt beide debatten.

Voorafgaand aan het debat is er om 15.00 uur een campagnemarkt waar de deelnemende organisaties zich presenteren. Het verkiezingsdebat vindt plaats in het Collegezalencomplex (zaal CC2, open om 15.30 uur). De toegang is gratis. Afsluitend is er een borrel in het Cultuur Café.

Stemadvies
De Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart zijn extra beladen door de bezuinigingsplannen van het huidige kabinet. Collegevoorzitter Roelof de Wijkerslooth gaf in zijn nieuwjaarsrede een duidelijk stemadvies om níet te stemmen op CDA, VVD of PVV.

Weet je na het verkiezingsdebat nog niet wat je moet stemmen? Doe dan het Gelderse Kieskompas. /Tefke van Dijk

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!