De grote vooroordelenenquête: de resultaten

11 mei 2017

In de nieuwe Vox zijn studenten even lekker ongenuanceerd over elkaar. Psychologen mankeren zelf van alles, bèta’s zijn slecht in bed en medisch studenten komen natuurlijk makkelijk aan drugs.

Vox dook de faculteiten in. 335 studenten vulden een enquête in over wat ze vinden van studenten van andere faculteiten en waar studenten van de eigen faculteit voor staan. En dan blijken de vooroordelen niet van de lucht. Voor drugs moet je bij de filosofen zijn en de brains zitten eerder bij de bèta’s dan bij de sociale wetenschappers. De corpsbal studeert natuurlijk rechten.

‘We zijn best enthousiast met drugs’

Soms blijken vooroordelen ook gewoon waar. ‘Wij zijn best enthousiast met drugs. Er wordt veel geblowd, en verder wordt er ook wel xtc, cocaïne en pep gebruikt’, zegt de filosofiestudent. En de student psychologie erkent: ‘Driekwart van de mensen uit mijn introgroepje heeft zelf iets meegemaakt. Een depressie, misbruik, angsten. Ikzelf ook.’

In deze Vox ook voorbeelden van studenten en medewerkers die het stereotype overstijgen. Zoals Tim Smit, student natuurwetenschappen die een speelfilm heeft gemaakt met Dan Stevens (de beast in Beauty and the Beast) in de hoofdrol. Letterenhoogleraar Maarten Steenmeijer bezoekt met Vox het hiphopfestival WOO HAH!

iPhone

Verder in de nieuwe Vox een verhaal over de strijd tussen docent en iPhone: hoe houd je de student van nu nog bij de les? In de wetenschapsrubriek een artikel over de ontwikkeling in het Radboudumc van een nephuid, waardoor minder dierproeven nodig zijn.

Vox 9 ligt vanaf vandaag in de bakken. Je kunt het magazine ook online lezen. 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!