Tandheelkunde over twee jaar

03 jul 2015

Vanmiddag zijn de handtekeningen gezet: de enorme verbouwing van het pand van Tandheelkunde kan nu echt beginnen. In het volgende filmpje zie je hoe het eindresultaat over twee jaar zou moeten zijn. 


Het bestuur van zowel de universiteit als het ziekenhuis en de Raad van Toezicht van het stichtingsbestuur waren vanmiddag naar de presentatie van de architecten komen kijken. Ze werden niet teleurgesteld. In een prachtig filmpje werd een al even mooi ontwerp uit de doeken gedaan.

‘Het gesloten gebouw van nu zal worden ingeruild voor een prachtig transparant en licht exemplaar’, zegt architect Jeroen Simons van INBO architecten. ‘Het komt volledig in contact te staan met de campus. Vooral het lichte atrium aan de noordzijde zal in het oog springen.’

Daarnaast zijn in het vernieuwde pand – dat in de zomer van 2017 opgeleverd moet worden – de patiëntendomeinen voor een groot deel gescheiden van de studieruimtes. Op de begane grond komt bijvoorbeeld een groot studiecentrum. ‘Daar is het net alsof je zo het gras op loopt’, aldus Simons.

Tot slot zal tijdens de laatste fase van de verbouwing ook het omliggende terrein aangepakt worden. Hierbij wordt rekening gehouden met het nieuwe landschap bij de overburen van het Grotiusgebouw. / Tim van Ham

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!