Vox eet (slot): mierzoete wentelteefjes

24 aug 2013

De introductie gaat over feestjes, maar om fatsoenlijk door te kunnen halen is wel een bodem nodig. Waar kun je het lekkerste eten scoren en welke club zorgt het beste gezelschap? De afsluiter van de week: ontbijten bij christelijke studentenvereniging Ichthus.

Ontbijten met wentelteefjes. Foto: Duncan de Fey
Ontbijten met wentelteefjes. Foto: Duncan de Fey
Het is alweer vrijdag, de dag dat de mentorgroepen zich opmaken om op introductieweekend te gaan. Sommige vertrekken al in de ochtend; dus een goede bodem om de busreis te overleven is nodig. Tijd voor een goed ontbijt dus en dat kan bij Ichtus, misschien wel een van de kleinste verenigingen in Nijmegen en de enige die op vrijdag nog een eetactie heeft. Nog een unicum: het eten is helemaal gratis. Ichthus heeft zo’n  dertig leden en geen eigen plek in de stad. In de Dominicanenstraat delen vier leden een etage. ‘Onze vereniging is te klein voor een eigen sociëteit’, vertelt Ada van Herwaarden. ‘Onze ledenavonden houden we bij Ovum Novum.’ Vijf studenten De vrijdag blijkt niet zo’n goede dag om een eetactie te houden, want naast het testteam belt niemand meer aan. Binnen een mum van tijd tovert Ada een stapel wentelteefjes op tafel. Het ontbijt is in de kamer van Ichthus-lid Eliza Mari Maliepaard.Vinden de verenigingsleden het niet erg dat er geen eters zijn? ‘We hebben geen eetacties voor mentorgroepjes, maar meer voor de echt geïnteresseerde studenten. Hier zijn deze week in totaal vijf studenten aangeschoven, een mooi aantal voor ons’, vertelt Ada. Eliza Mari vult aan: ‘Het is ook wel eng om tijdens de intro ineens in je eentje ergens naartoe te gaan, terwijl je die week alles met je mentorgroepje doet. Ik vond dat ook eng in mijn eerste jaar.’ ‘Niet alle wentelteefjes zijn gelukt’, verontschuldigt Ada zich. Ze smaken anders prima. Mierzoet zijn ze,dat wel. Maar goed, dat zijn de energydrankjes ook. Deze boterhammen vullen de maag tenminste. Een goed begin voor het introweekend. / Jolene Meijerink Het oordeel van het Vox-testteam over deze wentelteefjes: Presentatie: 6 Service: 7 Smaak: 7 Entourage: 7 Prijs/kwaliteit-verhouding: 8

0 reacties

  1. Simon schreef op 27 augustus 2013 om 17:48

  2. Sharon schreef op 30 augustus 2013 om 11:08

    Ichthus met twee h’s 😉 Superleuke vereniging trouwens, dus aan alle christelijke studenten: kom gerust eens langs (www.ichthusnijmegen.nl).

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!