Vox interviewspecial: Dwarsdenkers

23 jun 2016

De zomerspecial van Vox is uit. Het nummer staat volledig in het teken van dwarsdenkers. Met Montasser Alde'emeh, Lotte Jensen, Caspar Safarlou, Willem Halffman, Anya Topolski, Leon Wecke en Jafar Alhashime.

De naam van Leon Wecke stond vorig jaar wekenlang op het whiteboard van de Vox-redactie. Hij was een van de interviewkandidaten voor de interviewspecial. Zo niet dé interviewkandidaat. De 83-jarige Radboud-polemoloog die weigerde met pensioen te gaan en over elke oorlog in de media zijn dwarse licht liet schijnen, moest ruim aandacht krijgen in het zomernummer. Maar hij overleed voor we een afspraak konden maken, op 13 juni 2015.

Een jaar later prijkt zijn naam nog altijd op het bord. Leon Wecke is een bron van inspiratie. Denk voor jezelf! Praat niet mee. In de zomerspecial van 2016 daarom alsnog een artikel over hem. Opgetekend door collega Paul van den Broek, die Weckes vrouw en collega’s liet vertellen.

We gingen ook op zoek naar andere dwarsdenkers. Zoals naar Montasser AlDe’emeh, de buitenpromovendus die voor zijn onderzoek jihadstrijders in Syrië opzocht. Vox-redacteuren reisden naar Brussel, Kopenhagen en Leuven. Interviewden wetenschappers en studenten met Armeense, Irakese, Nederlandse, Deense en Canadese wortels. ‘Als iedereen hetzelfde denkt, hetzelfde praat en er hetzelfde uitziet, krijg je niks nieuws’, zegt filosoof en activist Anya Topolski in dit nummer.

Vandaag wordt de interviewspecial verspreid over de campus.

Lees Vox 9 hier online.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!