Dossier

Vox maakt magazine voor asielzoekers

23 sep 2015

Drieduizend nieuwe buren. Voor Vox aanleiding om een Engelstalige uitgave te maken over en voor asielzoekers. Het magazine verschijnt begin oktober, óók op Heumensoord.

Heumensoord ingericht als kamp voor militairen tijdens de Vierdaagse. De asielzoekers die nu komen, vormen een klein dorp. Foto: Erik van 't Hullenaar
Heumensoord ingericht als kamp voor militairen tijdens de Vierdaagse. De asielzoekers die nu komen, vormen een klein dorp. Foto: Erik van ’t Hullenaar

Een Engelstalige uitgave, voor en over asielzoekers. Die brengt de redactie van universiteitsblad Vox begin volgende maand uit. De speciale Vox wordt uitgedeeld op de campus, zoals gewoonlijk, maar ook onder de tijdelijke bewoners van Heumensoord.

Drieduizend asielzoekers vormen samen een klein dorp, is de gedachte. Bij zo’n gemeenschap hoort een krant. En laten we die als redactie nu kunnen maken. Omdat de bewoners tijdelijk en nieuw zijn, schrijven we een ‘wat & hoe’ over Nijmegen, maken we een kaart met ‘where to go’-plekken en bundelen we alle hulp-initiatieven op de universiteit en in de stad.

Wetenschap
Vox zou Vox niet zijn als er geen aandacht is voor studenten en wetenschap. Eerder gevluchte studenten doen hun verhaal en geven advies aan de nieuwkomers. Radboud-onderzoekers reflecteren op de asielproblematiek.

De veertig pagina dikke Vox is nu in de maak. Wie nog ideeën heeft (bijvoorbeeld initiatieven die in het magazine vermeld moeten worden) of wil meehelpen, kan zich melden bij de reactie. De redacteuren blijven ook na verschijning van deze uitgave schrijven voor, over en met de nieuwe buren op Heumensoord. Eind deze week worden de eerste asielzoekers in Nijmegen verwacht. Wie het zijn, is nog niet bekend. / Annemarie Haverkamp

Tips voor deze Vox over asiel? Mail naar [email protected] of bel 024-3611892

3 reacties

  1. Nico Nijenhuis schreef op 23 september 2015 om 13:21

    Mooi initiatief, in Lent/Oosterhout is de buurt bezig met het maken van een gids. Vrijdag hebben we een redacievergadering en gaan we het hebben over schrijfstijl. De gids is bedoeld voor de 100 statushouders die in het voormalig studentencomplex aan de Griftdijk komen wonen.

  2. Chris schreef op 23 september 2015 om 20:43

    Goed initiatief, maar ik denk dat het goed zou zijn om hier niet alleen in woord maar ook in beeld (video) aandacht aan te besteden. Al met al, kijk ik uit naar jullie komende magazine! 🙂

  3. Chris schreef op 23 september 2015 om 20:44

    PS: Dat video is natuurlijk bedoeld als follow up na het magazine, of voor de site, met QR-code. Sorry voor de dubbelpost.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!