Vox-special over het verenigingsleven

05 apr 2017

Vox 8 staat volledig in het teken van studentenverenigingen. Wat gebeurt er in die dispuutshuizen? Voor verenigingsleken maakte de redactie een verenigings-ABC. De P staat voor pandapunten.

Mart-Jan (1), het ventje op de foto, is een Ovum-baby. Zijn ouders leerden elkaar jaren geleden kennen bij studentenvereniging Ovum Novum. Ook Carolus Magnus heeft ‘eigen’ baby’s. Misschien wel de bekendste is Roland van Mourik. Inmiddels is hij volwassen. Zijn ouders waren in de jaren zestig lid en vernoemden hun zoon naar herensociëteit Roland. Dertig jaar later werd Roland zelf praeses.

Verenigingsnesten
In de Vox die morgen verschijnt, staan portretten van ‘verenigingsnesten’. De families roemen de banden die ontstaan binnen de vereniging. Hoe komt het dan dat zo weinig studenten zich aansluiten in Nijmegen?

Dat is een van de vragen die centraal staan in de special over verenigingen. Studenten die wel lid zijn, vertellen over de mores en hun belevenissen binnen de vereniging. Carolus Magnus heeft bijvoorbeeld een eigen leger(tje). Hoe is het om in het echt te mogen schieten?

Dispuutshuis
Op uitnodiging van Vox logeerde Bas van de alternatieve vereniging Karpe Noktem een nachtje in het dispuutshuis van De Gong. Was het zo corporaal als hij had gedacht? ‘Ik voelde me vanaf moment één welkom’, zegt hij in het magazine.

Hoe het is om ‘hoer’ genoemd te worden, vertellen drie dispuutsdames. Aanleiding is het thema slutshaming dat de Groningse studente Milou even geleden ter discussie stelde. Het gebeurt overal, ook in Nijmegen.

Vox 8 ligt vanaf morgen in de bakken. Je kunt het magazine nu al online lezen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!