Vox tipt: 3x leuk in Nijmegen tijdens kerst

18 dec 2015

Eindelijk vakantie, maar geen idee wat te doen? Vox tipt de leukste uitjes in Nijmegen, zodat je tot aan kerst in ieder geval niet stil hoeft te zitten.

kersttip
#1 
SMKMRKT Winter
Vanmiddag trapt SMKMRKT af met De Grote Nijmeegse Kerstborrel. Naar eigen zeggen wordt het de grootste vrijmibo van Nijmegen, inclusief glühwijn en een kerstboodschap van nachtburgemeester Angela Verkuijlen. Op zaterdag en zondag is er daarnaast een ‘kerstmarkt 2.0’. Foodtrucks verzorgen winters eten en er zijn kleine feestjes, concerten en kraampjes. Dus mocht je nog een kerstcadeautje zoeken of gewoon zin hebben in een middagje gezelligheid, spoed je dan dit weekend naar het Honigcomplex.
Waar? De Kube, Honigcomplex. Wanneer? 18, 19, 20 december, 16.00-00.00 uur, 13.00-00.00 uur, 13.00-23.00 uur. Entree: 5 euro

#2 Kerstconcert in de Stevenskerk
Vanavond wordt traditiegetrouw op de laatste vrijdag voor kerstmis een kerstconcert gegeven in de Stevenskerk. Elk jaar is een ander koor uit het buitenland aan de beurt, dit jaar het wereldberoemde Choir of St. John’s College Cambridge. Naast het concert zelf, kun je bij binnenkomst genieten van het Königorgel (bespeeld door Joost Langeveld) en de brandende kandelaars door de hele kerk. Wil je erheen? De eerste rang is al uitverkocht, maar op de tweede rang is nog plaats. Voor 23 euro heb je een plekje.
Waar? De St. Stevenskerk. Wanneer? Vanavond, 20.00 uur. Entree: 23 euro

#3 Europese Dag van de Korte Film
Maandag is het niet alleen de kortste dag van het jaar, maar ook de Europese dag van de Korte Film. In Nederland staan dit jaar filmmakers van eigen bodem centraal. Je hebt de keuze uit twee gevarieerde filmblokken: een blok met zes korte films van opkomende Nederlandse filmmakers, of een kinderblok. Onder de filmmakers onder anderen Sam de Jong, Douwe Dijkstra en Mees Peijnenburg, wiens films werden genomineerd voor een Gouden Kalf en bovendien geldt als Nederlandse inzending voor de Oscars. / Lara Maassen
Waar? LUX. Wanneer? 21 december, kinderblok om 14.30 uur / volwassenenblok om 19.30 uur. Entree: 9 euro

1 reactie

  1. Rupke (oren groter dan het kupke) schreef op 15 november 2018 om 15:09

    Is het nog niet “3x leuk in Nijmegen tijdens winter”?

    Wintermarkt, winterborrel……
    krijgen we winterbomen met winterballen of kerstbomen met kerstballen?
    Volgend jaar winterconcert? Eerste en tweede winterdag? Wintervakantie? Wintergedicht?

    We slaan door naar de verkeerde kant en hangen teveel aan de media en doorgeslagen politieke correctheid!!!!!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!