Vox tipt: 3x leuk in Nijmegen tijdens de kerst

24 dec 2015

Eindelijk vakantie, maar geen idee wat te doen? Vox tipt de leukste uitjes in Nijmegen, zodat je tot aan nieuwjaarsdag in ieder geval niet stil hoeft te zitten.

Still uit Carol
Still uit Carol: volop kerstsfeer zonder in cliché’s te vervallen

#1 Carol
Carol is geen clichématige kerstfilm, maar heeft zeker niet minder sfeer. De film speelt zich af in New York, jaren 50, waar de twee vrouwen Therese Belivet (Rooney Mara) en Carol Aird (Cate Blanchett) elkaar ontmoeten terwijl Carol kerstcadeautjes koopt. De twee vrouwen worden smoorverliefd op elkaar en beleven een ingewikkelde romance, die ze zoveel mogelijk voor de afkeurende buitenwereld proberen te verbergen. De film legt die sfeer perfect vast. Aan de ene kant is het een elegant en sfeervol liefdesverhaal, aan de andere kant verbeeldt het de Amerikaanse jaren 50-cultuur, waarin lesbiennes nog verre van geaccepteerd waren. De decembermaand is steeds op de achtergrond aanwezig, maar de film biedt ook een fijne afleiding voor degenen die even aan de feestdagen willen ontsnappen.
Waar? LUX. Wanneer? 3 à 4 keer per dag, alle dagen van de week. Entree: 9 euro.

#2 Winterkost
Tussen Kerst en Oud & Nieuw thuis zitten hoeft niet, want van 26 tot t/m 31 december kun je naar het Winterkostfestival in De Vasim. Overdag is er van alles te doen, ook voor de kinderen. Die kunnen onder andere robots maken van tandenborstels en smaaklessen krijgen van Pierre Wind. ’s Avonds kun je terecht bij verschillende feestjes en optredens, met als hoogtepunt de Boomshakalak Winter BBQ inclusief een aansluitend feestje op maandag. Vergeet ook vooral niet de verschillende kleinere evenementen en het nieuwjaarsfeestje te checken. Het volledige programma vind je hier.
Waar? Cultuurspinnerij de Vasim. Wanneer? 26-31 december. Entree: verschilt per evenement.

#3 Frietje Stooffeest
Na een goede nacht knallen en een flinke dosis slaap, kun je op 1 januari weer terecht bij Het Zusje van Debbie in STOOM. Daar wordt een uitgebreide Nieuwsjaarsborrel gehouden, met natuurlijk de goede biertjes waar STOOM om bekend staat, maar ook ouderwets gezellig eten. Naar eigen zeggen hebben de koks zelfs het ultieme recept uit de kast getrokken tegen (bijna) alle oudejaarskaters. Mocht je dus een alternatief willen voor Nieuwjaarsdag bij familie op de bank, dan biedt STOOM de perfecte uitkomst. / Lara Maassen
Waar? STOOM Beer & Food, Honigcomplex. Wanneer? 1 januari, 16.00 uur. Entree: gratis.

 

0 reacties

  1. Lux schreef op 24 december 2015 om 19:38

    @ #1 Carol
    Studenten en houders van een geldige biebpas krijgen 2 euro korting, en betalen dus maar 7 euro entree.
    En als je slim bent ga je als student op maandagavond, want tijdens de studentenavond betaal je maar 5 euro voor een film. Mooi meegenomen is ook dat op de studentenavond de prijs van het bier, frisdrank en de wijn is aangepast.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!