weektip

Vox tipt: eten

07 nov 2013

Geen flauw idee wat je moet gaan doen dit weekend? Vrees niet. Onze uitgaan-tipgevers geven je iedere week een gouden tip. Deze week de proeftips van Joep Sistermanns. hamburgerWaar is Wally? In de Hertogstraat! Sinds vorige week is Restaurant Wally geopend, een tentje waar je uitsluitend hamburgers kunt bestellen. Maar, vergis je niet: het zijn niet zomaar hamburgers. De burgers van Wally zijn allemaal gemaakt van biologische ingrediënten uit de buurt van Nijmegen en met grote zorg bereid. De prijzen variëren van €8,- voor de vegaburger tot €9,50 voor de Wallyburger. De ‘normale’ burger en de cheeseburger kosten €8,50. Veel geld zeg je? Dat mag je vinden. Maar voor acht of negen euro krijg je wel een hamburger zoals ze ooit bedoeld zijn en nog wel uit de buurt. Of zoals Wally het zelf zegt. ‘Bij Wally komt alles uit de buurt. Het vlees en de broodjes, de aardappels voor de friet, de eieren voor de mayonaise, de stoel waarop je zit en de tafel waar je aan eet. We hebben alles met liefde geselecteerd en kritisch getest. Daarom weten wij zeker dat we met de beste producten werken. En dat het enige wat jij hoeft te doen, genieten is.’ Nog niet overtuigd? Kijk voor meer info op www.restaurantwally.nl.  

0 reacties

  1. R schreef op 7 november 2013 om 23:00

    Als alles uit de buurt komt zou je zeggen dat de hamburger juist goedkoper is. En verwacht ik ook er frietjes erbij. Maar ik kom zeker een keertje langs

  2. Henk schreef op 8 november 2013 om 00:34

    Ik ben er vorige week langsgeweest en ik moet zeggen dat ik niet het enthousiasme deel van de schrijver van dit stuk. Voor 9,50 verwachtte ik een hamburger waar ik een gevuld gevoel van kreeg in mijn maag. De hamburgers zijn echter veel te klein voor wat je ervoor betaalt. Ik zou waarschijnlijk na twee van zulke burgers nog geen voldaan gevoel hebben (al zal ik dat nooit uittesten omdat ze daarvoor gewoon veel te duur zijn). Dat wat betreft de prijs en hoeveelheid. Maar zijn ze ook lekker? Ze zijn naar mijn mening niet verkeerd ofzo, maar ook zeker niks speciaals. Gewoon een gemiddelde hamburger die je bij zoveel eetcafés kan halen. Maar ik zou er niet voor omfietsen. Daar kwam nog bij dat mijn hamburger gewoon koud was en ik een cheeseburger met bacon bestelde en ik geen kaas en geen bacon op mijn burger had. Voor bijna 10 euro verwacht ik meer. De friet kreeg ik pas na de hamburger omdat ze die ook de eerste keer vergeten waren. Daarbij geldt ook dat het een te kleine portie was voor te veel geld en de friet niet knapperig was.

    Een ander minpuntje is dat het drinken er belachelijk duur is (klein flesje cola is 3,80). Allemaal leuk enzo dat ze alternatieve merken op de kaart hebben, maar ik vind dat een eetcafé ook een aantal goedkopere keuzes op de kaart hoort te hebben.

    Mijn advies:
    Ga voor je hamburger naar Het Begin in de Ziekerstraat. Daar is ie maar 5 euro, maar minstens even lekker en bijna twee keer zo groot. Voor je friet kun je beter langs de Burcht gaan. Dat is misschien niet zo hip maar wel veel lekkerder.

    • Nienke schreef op 8 november 2013 om 14:33

      Is er bij Henk dan echt niet het besef dat als je voor 5 euro een hamburger eet er iets goed mis is met die hamburger. De veehouderij die zich bezighoudt met het produceren tegen de laagste prijs ten koste van alles is niet verantwoord. Het duurzame alternatief is duurder met een reden. En wat die cola betreft: er zit ook meer in het flesje…

      • Harry Rouweler schreef op 8 november 2013 om 17:39

        Die man van Het Begin maakt zijn hamburgers gewoon zelf hoor, heeft een eigen gehaktmolen boven. De insinuatie dat wanneer de hamburger (maar) vijf euro kost er dan ook iets goed mis mee moet zijn vind ik bijzonder kwalijk. Ik ben zelf werkzaam geweest in een slagerij en als er 1 soort vlees goedkoop is, dan is het wel gehakt. Gewoon vlees dat als laatste van het karkas is gesneden, dat in een enorme molen wordt gekwakt. Zeker, het is geen biefstuk, maar ook geen dierenmishandeling.

      • Henk schreef op 8 november 2013 om 17:58

        Wat Harry zegt. Biologisch of niet biologisch: 10 euro is gewoon veel geld voor een hamburger. En als ie dan superlekker en heel groot is is dat niet erg, maar het was geen van beiden. Dus als je een purist bent die perse biologisch wil eten zal je het met Wally’s moeten doen, maar ik vind persoonlijk de smaak het allerbelangrijkste en dan is mijn advies dat je beter ergens anders naartoe kan gaan. Wat die cola betreft: het flesje is 27,5 cl voor 3,80 (ter vergelijking: een normaal blikje cola is 33 cl). Er zit dus niet meer in dat flesje en dat kun je moeilijk goedkoop noemen lijkt me… (en dan heb ik het nog niet eens over de brugse zot gehad die voor een schrikbarend bedrag van 6,20 over de toonbank gaat).

      • Paul schreef op 9 november 2013 om 01:13

        Voor beide is wel wat te zeggen. Mijn conclusie: wees blij dat er voor meerdere opties gekozen kan worden. 8,50 euro vind ik trouwens niet té veel.

  3. Belle Jouma schreef op 28 november 2013 om 15:37

    Henk heeft niet helemaal begrepen wat hij heeft gegeten, je kunt het niet vergelijken met een hamburgertje van een paar Euro, bij Wally ga je uit eten, staat bediening, staat geschoold personeel en eet je mooie en goeie producten in een mooi restaurant.
    Daarnaast is het heel erg lekker!! 🙂 Als je het zo bekijkt ga je gewoon erg voordelig uit eten in een mooi restaurant met goeie producten.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!