Vragen bij verhuizing Managementwetenschappen

11 jun 2014

Over vijf jaar zal de hele faculteit Managementwetenschappen zijn verhuisd naar het Gymnasion. Het eerste deel van de verhuizing is in 2017, het tweede in 2019. Vragen leven er in de faculteit nog genoeg. De facultaire onderdeelcommissie polst met een enquête deze week de wensen van de medewerkers. 

Het Gymnasion: vijf jaar geduld voor hele faculteit is verhuisd. / foto: Gerard Verschooten
Het Gymnasion: vijf jaar geduld voor hele faculteit is verhuisd. / foto: Gerard Verschooten

Het Gymnasion is niet zo maar schoon te vegen om de faculteit Managementwetenschappen over te huizen. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen maakt tot en met 2018 aanspraak op het gebouw, voor de opleiding Sport en Beweging. Inmiddels is overeengekomen dat de HAN al in 2016 de gehele begane grond vrijmaakt voor de eerste fase van de verhuizing van Managementwetenschappen. Dan is ook de nieuwe vleugel aan het Gymnasion voltooid.

Gymnasion krijgt extra vleugel (links)
Gymnasion krijgt extra vleugel (links)

Dat de faculteit anderhalf jaar op twee locaties moet zitten was van meet af aan ‘part of the deal’, zegt Michel ter Berg van het Universitair Vastgoedbedrijf. Tel je zegeningen, zegt hij, wijzend op het sneller dan verwacht vrijkomen van de benedenetage. De onderhandelingen daarover met de HAN hebben uiteindelijk goed uitgepakt voor de faculteit, meent hij. Het faculteitsbestuur kan inmiddels goed leven met anderhalf jaar huisvesting op twee locaties. Korter kon nu eenmaal niet, is de gedachte.

Het rijp maken van het gebouw voor facultaire huisvesting heeft daarna nog de nodige voeten in aarde. De facultaire onderdeelcommissie (FOC) gaat deze week per enquête na welke behoeftes er precies leven onder de medewerkers. FOC-voorzitter Max Visser zegt ‘erg gebrand’ te zijn op handhaving van een eigen kamer van iedereen vanaf de rang van docent. Ook streeft de FOC naar maximaal twee promovendi/postdocs per kamer. Het eisenpakket voor de nieuwe behuizing gaat nog voor de zomer naar het college van bestuur, aldus de planning.

Vanwege de nog openliggende vragen zegt Max Visser ‘niet zo’n haast meer te hebben met de verhuizing’. ‘Het is vooral het faculteitsbestuur dat over wil, maar wij als medewerkers hebben in de loop van de tijd de huidige huisvesting wel leren waarderen.’ De faculteit huist nu op de oneven nummers van de Thomas van Aquinostraat. Die huisvesting is weliswaar niet ideaal, zegt Visser, maar voor hem geldt nu: je weet wat je hebt, niet wat je krijgt. / Paul van den Broek

0 reacties

  1. Lili schreef op 12 juni 2014 om 15:28

    Zonde, zonde ! Het is hartstikke fijn werken op de Thomas van Aquinostraat. Andere universiteiten zijn er jaloers op. Ik heb nog niemand gesproken die blij is met deze groteske plannen voor sloop en nieuwbouw op de Thomas van Aquinostraat. En dat in deze tijd van bezuinigingen waar de studiebeurs m.i.v. 2015 afgeschaft wordt om geld vrij te maken voor beter onderwijs. Beter onderwijs? Instellingen stoppen het geld alleen maar in dit soort prestigeprojecten.

  2. Gymnasion wacht drastische verbouwing | Vox magazine schreef op 1 oktober 2014 om 14:50

    […] leuk en aardig, vindt Max Visser, voorzitter van de facultaire onderdeelcommissie (FOC). Maar de zorgen van het personeel zijn volgens hem nog niet weggenomen. ‘Het gebouw moet meer bieden dan mooie […]

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!