Wat te doen met achtduizend euro?

23 jun 2015

Wat zou jij met achtduizend euro doen om de universiteit te verbeteren of te verfraaien? De USR heeft dat bedrag te besteden en verzamelt ideeën.

Foto: Lasara (Creative Commons)
Foto: Lasara (Creative Commons)

Stel je voor: je hebt achtduizend euro om de universiteit leuker te maken voor studenten. Waar zou jij het aan uitgeven? Heb je een goed idee? Lees dan vooral verder. De Universitaire Studentenraad (USR) kreeg namelijk aan het eind van het jaar nog een cadeautje van het college van bestuur, vertelt USR-voorzitter Mark Vlek de Coningh. ‘Een tijdje geleden werden de printtarieven verlaagd. Het te veel betaalde geld zou terugvloeien naar de gebruikers.’ Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Medewerkers hebben een pas van hun afdeling of faculteit, bij studenten is dat niet het geval. ‘Het bedrag dat overbleef voor de studenten is achtduizend euro. Klinkt veel, maar al die kleine bedragen overmaken aan de studenten kost meer dan het oplevert.’

Het college van bestuur (CvB) gaf daarom de USR opdracht om het geld te spenderen. Voorwaarde: het moet voor iedere student toegankelijk of te gebruiken zijn en het liefst iets wat de tand des tijds kan doorstaan: geen zuipfestijn dus. En als het dan toch voor iedere student is, dan kun je maar beter alle studenten de mogelijkheid geven om mee te denken. Daarom schrijft de USR een ideeënwedstrijd uit. Vlek de Coningh: ‘We willen studenten uitnodigen om mee te denken wat we met het geld kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een huiskamer midden op de campus.’ / Jolene Meijerink

Laat onder dit bericht je idee achter of mail je idee naar [email protected]. Het inzamelen van ideeën duurt tot 1 juli.

0 reacties

  1. Jan schreef op 23 juni 2015 om 19:10

  2. Mirre schreef op 23 juni 2015 om 20:01

    De blackboard app gratis maken voor RU studenten? Misschien niet het leukste om van je 8000 euro te doen, maar wel nuttig. En anders werkt gratis eten ook altijd: hotdogs uitdelen op meat free monday ;). Of misschien kun je met alle studenten (die willen) een kunstwerk maken en dat op de uni plaatsen (lees: een heel groot schilderij of boetseerwerk)

  3. Sarah schreef op 24 juni 2015 om 10:44

  4. FMT schreef op 24 juni 2015 om 11:19

    Als het “te veel betaald[..] geld” betreft, maar terugstorten blijkbaar te duur is, verlaag je het collegegeld maar lekker met zo’n € 0,40 volgend jaar (€8.000 euro, gedeeld door zo’n 20.000 studenten). Waarom zou te veel betaald geld uitgegeven moeten worden?

  5. Ron Welters schreef op 24 juni 2015 om 13:36

    Leg een biologische moestuin aan achter het nieuwe bestuursgebouw / Berchmanianum en laat RU-hoogleraren daarin verplicht één dagdeel per jaar wieden dat het een aard heeft (ja, ook die van het UMC!!) onder toezicht oog van ter zake kundige studenten. Culturele revolutie anno 2015, Mindfulness en meester-slaaf-dialectiek in de praktijk.

    • Ron Welters schreef op 24 juni 2015 om 14:04

      ‘Toeziend oog’ moet het uiteraard zijn hierboven. En wat ik nog vergeten was: de vele onbespoten bloemkolen etc. die dit gaat opleveren kunnen gratis aan De Refter worden verstrekt. Dat drukt de prijs van de maaltijden, wat dan weer de hele RU-microkosmos ten goede komt.

  6. M schreef op 30 juni 2015 om 10:21

    Overdekte fietsenstallingen, (meer) picknicktafels op de campus of grotere dropboxaccount voor studenten.

  7. San schreef op 30 juni 2015 om 12:57

    Haal de schoolfotograaf naar de campus! Dus een fotograaf inhuren om van elke student een professionele foto te maken, voor bijv. op LinkedIn.

    • D. Schneiders schreef op 30 juni 2015 om 13:52

      Dat is een goede! Professionele foto’s zijn voor iedere student welkom i.v.m. cv, linkedin ect.!

      • R. d’Hont schreef op 30 juni 2015 om 22:12

        Dat zou ik wel uit willen voeren, van iedere student een goede portretfoto maken, lijkt me een fantastische uitdaging!

  8. Kiki schreef op 30 juni 2015 om 13:05

    Een koffieautomaat in het Grotiusgebouw! Het is na 19:00 uur niet mogelijk koffie te krijgen als student.

  9. Maarten Haket schreef op 30 juni 2015 om 13:30

    Hekken boven op het dak van het Erasmusgebouw, met een paar tafels &

    verrekijkers voor een mooi uitzicht over heel Nijmegen! 🙂

  10. K. schreef op 30 juni 2015 om 13:48

    Gratis blackboard-app, meer fietsenstallingen (eventueel overdekt), een gratis te gebruiken magnetron op enkele plekken op de campus zodat studenten die een lange dag hebben ervoor kunnen kiezen om eten op te warmen.
    Laten we het geld vooral nuttig besteden en niet aan eenmalige en/of onzindingen.

  11. Marian Noorderwerf schreef op 30 juni 2015 om 14:43

    3D printer aanschaffen, waar studenten met innovatieve ideeën gebruik van kunnen maken.

    • Informaticus schreef op 30 juni 2015 om 23:35

  12. Thee schreef op 30 juni 2015 om 23:42

    Kraantjes met heet water en magnetrons! Dan hoeft Douwe Egberts niet meer bang te zijn dat hun dure bekers worden gestolen en hoeven er geen panische verboden toegangsbordjes meer geplaatst te worden bij de keukentjes in het Erasmusgebouw. En als er dan nog een supermarkt in de buurt van de UB bij kan komen, is het helemaal mooi natuurlijk. Misschien moet die 8000 euro maar gewoon gebruikt worden om het Facilitair Bedrijf om te kopen zodat ze die supermarkt niet meer tegenhouden…

  13. M. Willemsen schreef op 6 juli 2015 om 14:43

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!