Week in het teken van ontmoetingen met moslims

10 mrt 2017

Een filosoof en een imam uit islamitische hoek bezoeken volgende week de campus. Ze zijn onderdeel van de Islam Awareness Week, georganiseerd door de Moslimstudentenvereniging Nijmegen.

‘Veel mensen weten niet precies wat de islam inhoudt en laten zich vooral leiden door wat zij in de media zien’, zegt Erbil Güngör, voorzitter van de Moslimstudentenvereniging Nijmegen (MSVN). De vereniging organiseert volgende week voor de elfde keer de Islam Awareness Week. ‘Het doel van deze week is om iedereen die dat wil op een interactieve manier kennis te laten maken met ons geloof.’

Gedurende de week, met programma’s deels in het Engels, wordt de islam vanuit diverse kanten belicht. Zo wordt de opening van de week verzorgd door de Senegalese filosoof Souleymane Diagne. Verder komen een aantal professoren en een imam aan het woord, wordt er een grappige film vertoond en kunnen bezoekers naar de moskee.

Verkiezingsdag met moslims
‘Woensdag is natuurlijk een speciale dag vanwege de verkiezingen’, zegt Güngör. Hoofdspreker van die dag is de Rotterdamse imam Azzedine Karrat, die in maart vorig jaar even trending topic was met zijn oproep tot saamhorigheid na de aanslagen in Brussel. ‘Hij zal tijdens zijn lezing ingaan op de actualiteiten rondom de islam en moslims in Nederland.’

De Islam Awareness Week heeft dit jaar als thema Borderless Messages. ‘Juist in de politieke sfeer van nu is het belangrijk dat er een week als deze is. De islam heeft een grenzeloze boodschap over barmhartigheid en rechtvaardigheid voor de hele mensheid. Eigenlijk een synoniem van de Arabische term rahmatan lil alamin, oftewel een zegening voor alles wat leeft. Ik wil dat iedereen dit snapt’, besluit Güngör.

De Islam Awareness Week begint maandag om 16.00 uur.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!