weektip

Weektip: muzikale paasdag

17 apr 2014

Geen flauw idee wat je moet gaan doen deze week? Vrees niet. Onze uitgaanstipgevers slepen je de week door. Deze week de muziektips van Marlon Janssen.

Foto: Felix Frehé
Psychologiestudent Felix Frehé treedt zondag om vijf uur op met zijn band Voyage Sans Fin.

Komen de paaseieren je neus uit en kun je na twee dagen brunchen wel wat lichaamsbeweging gebruiken? Dan kun je Tweede Paasdag lekker je heupen los gooien op het jaarlijkse Easter Jazz Festival in Nijmegen Oost. In ’t Haantje, Bruut, Trianon, Café Jos, De Kroon, Proeflokaal Beij Ons, Café Het Centrum en The Shuffle treden de hele dag bands en artiesten op, gaan de voetjes van de vloer en stroomt het bier rijkelijk.

Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt doodgegooid met saxofoons en trompetten, want onder jazz wordt veel meer verstaan op dit festival. De Amerikaans Stanyos Young mixt hip-hop en funk tot een energiek sausje. Hij treedt maandag in Trianon op, maar is later dit jaar ook op North Sea Jazz te vinden. De Arnhemse kunstacademie Artez stuurt een flinke delegatie aan vers talent: onder andere Nachtblau, Lizzy Ossevoort, Sonsbeek en Ochsen zijn op de podia in Oost te vinden.

Maar jazzliefhebber of niet, boven alles is het Easter Jazz festival gewoon een hartstikke gezellig feestje waar het goed vertoeven is op die extra zondag.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!