Dossier

Weinig verschuivingen in de Ondernemingsraad

27 jun 2017

De uitslag van de Ondernemingsraadverkiezingen is bijna een kopie van die van twee jaar geleden. Lijst AUB snoepte een zetel af van promovendi-partij PON. Verder blijft de status quo gehandhaafd.

Door de kleine winst komt het Algemeen Universitair Belang (AUB) op acht zetels uit. FNV behield zijn zes zetels. Het Promovendi Overleg Nijmegen (PON) blijft de derde partij met drie zetels. De Vakbond voor de wetenschap (VAWO) en Temporary Academic Personnel RU (TRAP) scoren beide twee zetels.

De uitslag werd zojuist in het Cultuurcafé bekendgemaakt door ambtelijk secretaris Joop Pronk en scheidend OR-lid Wilma Philipse. Philipse is het langst zittende OR-lid ooit. De oproep die zij wil meegeven: wees een luis in de pels van je werkgever. ‘Ik heb dat met veel plezier gedaan.’

Verdeling

Bernadette Smelik, voorzitter van de OR en nummer één op lijst AUB, is blij met de uitslag. ‘We hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat we heel goed kunnen werken met deze verdeling van zetels. De algemene partijen zijn goed vertegenwoordigd, maar door het vijftal partijen wordt iedereen gehoord.’

De meeste stemmen gingen overigens niet naar nummer één Smelik, maar naar nieuwkomer Rob Vaessen van de afdeling Student Life, onderdeel van Dienst Studentenzaken. De verraste Vaessen kreeg 164 stemmen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!