Welke GoShort-films je niet mag missen

08 apr 2015

GoShort, internationaal festival van korte films, begint vanavond. Vijf dagen lang worden op verschillende Nijmeegse locaties de beste Europese korte films getoond. Driehonderd in totaal. Charlotte van Bergen, derdejaars geschiedenisstudent en lid van de filmcommissie bij Cultuur op de Campus, heeft vier tips voor de bezoeker.

Bezoekers van GoShort vorig jaar. Foto: GoShort
Bezoekers van GoShort vorig jaar. Foto: GoShort

1# Wat ik vorig jaar heel verfrissend vond waren de Comedy Shorts. Die films zijn vooral leuk als je niet houdt van al te diepe, kunstzinnige films. Ze zijn grappig, maar ook gewoon goed van kwaliteit. Dit jaar staan ze ingepland op vrijdag- en zaterdagavond.

2# De Noorse filmmaker Gunhild Enger wordt dit jaar in het zonnetje gezet. Er worden verschillende films van haar getoond. Bij de GoShort preview heb ik de film A Simpler Life van haar gezien, waarin allerlei technologische snufjes toch niet zo handig blijken als doorgaans wordt beweerd. Ze heeft ontzettend droge maar leuke humor.Goshort.foto

3# Op zondag zijn er vier blokken met Audience Favorites. Dan vertonen ze de films die de meeste stemmen hebben gekregen bij de publieksprijs. Dat zijn de beste én leukste films, dus daar zou ik zeker bij zijn.

4# Ik vind Nederlandse korte films vaak erg goed, in tegenstelling tot de meeste Nederlandse speelfilms. Misschien omdat ze minder commercieel zijn en de filmmakers meer van hun creativiteit kwijt kunnen. De Nederlandse kortefilmblokken staan ingepland op woensdag- donderdag en vrijdagavond./Martine Zuidweg

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!