Wie wordt de nieuwe rector? (1)

08 jan 2016

Onderzoekers en studenten buigen zich over de vraag wie de nieuwe rector moet worden. Funs Elbersen kiest voor Bertjan Verbeek. ‘Hij is enthousiast, nieuwsgierig en altijd geïnteresseerd in de student.’

Foto: Dick van Aalst
Foto: Dick van Aalst

Nu dit voorjaar de nieuwe rector wordt benoemd, pitchen studenten en medewerkers hun favoriete kandidaat. De start is de door Vox samengestelde lijst van drie kandidaten: letterendecaan Margot van Mulken, decaan Daniël Wigboldus van de sociale faculteit en Jan Smit van het Radboudumc. Fractievoorzitter van AKKUraatd Funs Elbersen trapt de serie af: wie moet er op de lijst en wie van de drie moet voor deze gedroomde rector wijken?

Nieuw op de lijst: Bertjan Verbeek. ‘Geïnteresseerd in de student’
‘In tegenstelling tot de meeste kandidaten is Bertjan Verbeek, hoogleraar Internationale Betrekkingen, nooit decaan geweest. Dat maakt hem misschien tot een outsider, maar ik vind zo’n frisse blik juist mooi. Verbeek heeft veel ervaring op de universiteit en is goed op de hoogte: hij weet wat er speelt. Bovendien is hij niet alleen een gedegen wetenschapper – op dat vlak vormt hij een behoorlijk uithangbord voor de RU – maar ook een uitstekende docent. Als student heb ik hem leren kennen als nieuwsgierig en enthousiast: hij is allesbehalve een sombere zwartkijker en daarnaast heel geïnteresseerd in de student.’

Geschrapt: ‘Niemand, mag dat ook?’
‘Ik haal liever helemaal niemand van het lijstje af, mag dat ook? Jan Smit ken ik persoonlijk niet erg goed – Daniël Wigboldus en Margot van Mulken lijken mij gedoodverfde favorieten. Al kan ik mij voorstellen dat laatstgenoemde helemaal niet zo zit te wachten op het rectorschap. Als letterendecaan heeft ze in ieder geval nog genoeg te doen: de instroom van eerstejaars loopt op de faculteit sterk terug.’ / Linda van der Pol.

Funs Elbersen zit als fractievoorzitter van AKKUraatd in de Studentenraad en is bachelorstudent rechtsgeleerdheid en politicologie.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!