Ze moeten er dus ook weer af

15 jun 2015

Iemand moet het doen. Die iemand is Martien Rikken. Hij verwijdert vandaag de stickers van asap, AKKU, Dito! en andere studentenclubs die hun naam graag terugzien op lantaarnpalen en verkeersborden.

Martien Rikken maakt de campus stickervrij. Foto: Annemarie Haverkamp
Martien Rikken maakt de campus stickervrij. Foto: Annemarie Haverkamp

Een fijn klusje is het niet, beaamt Martien Rikken. Normaal gesproken zit hij op de grasmaaier, maar vanwege de droogte valt er momenteel weinig te maaien op de campus. Dus toen hij gevraagd werd alle stickers te verwijderen van lantaarnpalen en verkeersborden, moest hij wel ‘ja’ zeggen. Sinds vanmorgen half acht loopt Rikken met schilmesje en een vuilniszak over de campus. Eens per jaar geeft de universiteit opdracht alle ‘paalvervuiling’ weg te halen.

Plastic brij
‘De plastic stickers gaan er redelijk goed af, maar stickers van papier zijn lastig’, zegt de werknemer van onderhoudsbedrijf BLT. Ter hoogte van de UB geeft hij een demonstratie: met de punt van zijn schilmesje peutert hij een AKKU-sticker los van een lantaarnpaal, om hem vervolgens met zijn vingers voorzichtig en in één stuk te verwijderen. Hop, in de vuilniszak, die door alle stickers die hij inmiddels verzameld heeft geen ‘zak’ meer te noemen is. Het is een kleverige plastic brij.

De resten die blijven zitten, moet Rikken straks, tijdens een nieuwe campusronde, behandelen met lijmverwijderaar. De palen mogen niet beschadigen. ‘Tja’, antwoordt hij op de vraag of het een leuke werkdag wordt, ‘het moet nou eenmaal gebeuren.’ / Annemarie Haverkamp

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!