Zestien kamers tijdelijk onbewoonbaar na brand in studentencomplex Hoogeveldt

04 jan 2024

Zestien bewoners van studentencomplex Hoogeveldt zullen tijdelijk een ander onderkomen moeten zoeken. Gisteravond sloeg de vlam in de pan in de algemene keuken van hun gang, waarna er brand uit brak. Door de rookschade zijn hun kamers voorlopig onbewoonbaar.

De gang in Hoogeveldt, gelegen aan de Professor Bromstraat, is ongeveer drie weken onbewoonbaar, laat een woordvoerder van studentenhuisvester SSH& weten. ‘De brandschade is beperkt tot de keuken, omdat de brandweer er gelukkig snel bij was. Wel is er roet- en rookschade in de algemene ruimtes en de kamers, waardoor de gang, waar zestien studenten wonen, momenteel niet bewoonbaar is.’

De brand brak woensdagavond iets na 22.00 uur uit tijdens het koken, nadat de vlam in de pan sloeg. De brandweer, die met twee brandweerwagens en een hoogwerker naar het complex was gereden, had het vuur snel onder controle. Meerdere kamers werden ontruimd. Niemand raakte bij het incident gewond, wel zijn de bewoners erg geschrokken, aldus de SSH&-woordvoerder.

Gang leegruimen

De meeste studenten konden dezelfde avond weer hun huis in, nadat het gebouw was geventileerd. De zestien bewoners van de betreffende gang konden die nacht bij vrienden of familie terecht. Ook de komende tijd zullen zij nog niet in hun eigen kamer kunnen slapen. ‘We zijn momenteel met de huurders in contact over vervangende huisvesting, indien dat nodig is’, zegt de woordvoerder.

SSH& wil de kamers zo snel mogelijk weer bewoonbaar krijgen. ‘Daarvoor moet de gang eerst helemaal leeg. Voor het complex staat een opslagcontainer, zodat de studenten hun meubels tijdelijk kunnen opslaan. Ook bieden we schoonmaakspullen en verhuisdozen aan. Zodra de boel leeg is, gaan we aan de slag met het herstellen van de schade.’

Begin vorig jaar kondigde SSH& nog aan harder op te gaan treden tegen rondslingerende spullen en afval bij Hoogeveldt, in verband met de brandveiligheid. Te vaak zouden studenten hun overbodige spullen en wasrekken op de gang laten slingeren, wat gevaarlijke situaties kan opleveren wanneer er brand uitbreekt. Eerder waarschuwde ook de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, waar de Nijmeegse brandweer onder valt, voor brandgevaar in studentenhuizen.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!