Zojuist verschenen: de Vox-interviewspecial

20 jun 2017

Van Bert Brussen tot Stan Gielen en van Mienke de Wilde tot Margot Ribberink. Zeven mensen, allemaal gelieerd aan de Radboud Universiteit, vertellen in de zomerse interviewspecial van Vox over de wereld anno 2017. Worden ze er depressief van of zien ze kansen?

Bert Brussen wordt droevig van Nederland. De oud-Radboudstudent en hoofdredacteur van The Post Online wil hier weg. In de interviewspecial van Vox vertelt hij waarom. In het kort: Nederland is een kutland, en telt teveel moraalridders. Brussen is ziek van het politiek correcte gedoe.

Hoe anders is dat voor postdoc Olivia Rasigraf. Welke hobbels zij allemaal niet moest nemen om in dit ‘paradijs’ te eindigen. In Europa weten we niet half hoe goed we het hebben, waarschuwt de microbioloog uit Oekraïne.

Tornadojagen

In de nieuwe Vox vertellen zeven mensen hoe zij de wereld van nu zien. Moeten we vrezen voor Trump? Is de wetenschap in staat zichzelf te verdedigen? Stan Gielen, tot vorig jaar decaan van FNWI, blikt terug op zijn eerste jaar als baas van ’s lands machtigste wetenschapsbedrijf NWO. Promovenda Maria Vliek woonde drie jaar in Mombassa en kijkt sindsdien met andere ogen naar de islam. Weervrouw Margot Ribberink ziet de opwarming van de aarde met lede ogen aan. Dubbel, want aan de andere kant juicht ze bij het zien van extreem weer (gevolg van klimaatverandering) in de Verenigde Staten; haar passie is tornadojagen. Hoe dan ook vindt ze Trump een ramp voor onze planeet.

Dj Rebourne, 23 jaar en student, profiteert van de globalisering en vliegt de wereld over om hardstyle te draaien voor duizenden fans. En rechtenstudent Mienke de Wilde? Zij blijft liever in de Achterhoek. Maar alleen met een vergiet op haar hoofd.

De interviewspecial van Vox ligt vanmiddag in de bakken. Online lees je ‘m hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!