weektip

Weektip: Radboud Rocks

26 mei 2015

Geen flauw idee wat je moet gaan doen deze week? Vrees niet. Onze uitgaanstipgevers slepen je de week door. Deze week de verjaardagtips van Jasmijn Lobik. 

Foto: Bullet-Ray
Liefhebbers van livemuziek kunnen terecht bij Navarone. Foto: Bullet-Ray

Wie jarig is, trakteert. Daarom geeft de Radboud Universiteit een feestje voor haar 92e verjaardag. Tijdens Radboud Rocks wordt de campus omgedoopt tot een waar festivalterrein, compleet met eetstands, straattheater, lezingen, muziek en originele randprogrammering. Extra leuk is dat het festival sinds een paar jaar weer gratis toegankelijk is. Naar deze programmaonderdelen kijk ik uit:

Next level: knippen
Vorig jaar stond het hele CultuurCafé vol met publiek dat stond te kijken naar een stel kappers. De barbiers van The Barberstation waren dan ook een act op zichzelf, met hun kapperskills en armen vol tatoeages. Dit jaar zijn ze er weer bij en nemen ze ook hun vrouwelijke tegenhangers mee zodat ook de vrouwen zich nieuw voorjaarshaar kunnen laten aanmeten.

Navarone
Ik hoorde ze eind vorig jaar spelen tijdens de lunch in het CultuurCafé, en was behoorlijk onder de indruk. De jonge rockband combineert soulvolle seventiesrock met grunge en alternatieve rock. Live zijn ze ijzersterk.

Straattheater
Op het festival is ook rondom de podia genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld korte films kijken in de Cinevan. Een reizende minibioscoop voor vijf personen, om even lekker weg te dromen. Ook vierwieler Sulky M1 zorgt voor het nodige straattheaterplezier. De Sulky M1 heeft een enthousiaste maar onhandige bestuurder, die op zoek is naar een dame die in zijn autootje past. Met halsbrekende capriolen probeert hij indruk op haar te maken, maar dat gaat gepaard met het nodige gestuntel.

Het hele programma is hier te vinden. Zie ik je daar?

Radboud Rocks. Wanneer: 28 mei 16.30 -23.00 uur. Waar: Erasmusplein, Pieter Bondamplein en omliggende gebouwen. Entree: Gratis op vertoon van studentenkaart.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!