weektip

Koffie bij Philipse

29 feb 2016

Foto: Carlijn van der Plas
Foto: Carlijn van der Plas

Je kunt mij bijna nergens zo blij mee maken als met een cappuccino of lunch op een vrije zaterdagmiddag. Het is dan ook nogal een schok als ik erachter kom dat er na zes jaar hier studeren nog pareltjes in Nijmegen zijn op dit gebied waar ik niks van weet.

Op mijn Facebookfeed komen met regelmaat lijstjes langs van steden met allerlei tips op onder andere eetgebied. Als er zo’n lijstje (zoals deze, of deze) langskomt over Nijmegen, lees ik het gierig en in de verwachting dat ik alles al ken. Wat ik onthield uit een van deze lijstjes was koffietentje Philipse Koffie en Brocante, dat net achter de Stevenskerk zit. Dit gedeelte van Nijmegen sla ik helaas vaak over, terwijl het een heel mooi stukje stad is. En dus heb ik dit keer mijn zaterdagochtend gespendeerd op zoek naar deze goed verborgen nieuwe schat.

Om bij Philipse te komen vertrek je vanaf de Grote Markt en sla je het straatje na Café in de Blaauwe Hand linksaf. Meteen zodra je de hoek om bent waan je je in een andere stad. Het straatje waar je doorheen loopt met aan je linkerhand de Stevenskerk en rechts kleine, schattige huisjes, heeft wel iets weg van de stad Brugge. Philipse ligt aan het eind van deze straat en is een super schattig koffietentje in vintage stijl. Toegegeven; het is wat girly, maar de lekkere koffie, taarten en broodjes liegen er niet om. De high tea schijnt er ook super te zijn. Philipse geeft je het gevoel dat je Nijmegen hebt verlaten en Engeland binnen bent gekomen. Dus voor een ieder die een beetje Nijmegen-moe is en er even tussenuit wil; een middagje bij Philipse en het vakantiegevoel is binnen handbereik! / Carlijn van der Plas

1 reactie

  1. Hans schreef op 29 februari 2016 om 17:11

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!