weektip

Festival Op ’t Eiland

11 jul 2016

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Mirte van Rooijen raadt je aan om naar het Festival op 't Eiland te gaan.

Festival Op ’t Eiland keert na twee jaar afwezigheid terug. Ditmaal niet alleen op het strand bij Lent, maar ook echt op het eiland zelf. Om direct alle verwarring weg te nemen:  het festival gaat door. Enkele weken geleden berichtte de Gelderlander dat het eiland geen geschikte locatie was voor dergelijke festivals. De grond op het westelijke gedeelte (bij de Oversteek) zou te oneffen zijn om als goede locatie te dienen. Maar Festival Op ’t Eiland vindt plaats op het oostelijke gedeelte van Veur-Lent en kan dus gewoon doorgaan.

Organisator Doeko Pinxt is blij dat het festival eindelijk op de plek gehouden wordt waar het altijd al voor bedoeld was. Toch zal er niet veel veranderen met voorgaande jaren. In een ver verleden heette het festival nog Habana en vormde het een onderdeel van het Valkhof Festival. Sinds 2013 staat Festival Op ’t Eiland op eigen benen.

Deze sfeer begint  op de veerboot. Speciaal voor de Vierdaagsefeesten zal er een pontje dwars over de Waal varen om bezoekers van de Waalkade naar het strand te brengen. Hier aangekomen is er van alles te doen. Zo is er de mogelijkheid om bij de oudste foodtruck van Nederland te eten, is er interactieve kunst te bewonderen, geeft Radboud Reflects lezingen en treden er verschillende artiesten op.  Het festival richt zich met name op (straat)theater, zo zullen onder meer Dominee Gremdaat (Paul Haenen, Bert van Ernie) en André Manuel te zien zijn. Maar ook de muziekliefhebbers komen aan hun trekken, want onder andere Lucky Fonz III en Tim Knol zullen op het eiland verschijnen. In de late uurtjes is er ook een echte club om te dansen en kunnen er de gehele dag zandkasteeltjes gebouwd worden. / Mirte van Rooijen

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!