weektip

Dichten met Down

03 okt 2016

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Maarten van Gestel tipt deze week de presentatie van een heel bijzondere dichtbundel.

Bob van Gervens droom is uitgekomen. Van Gerven heeft het syndroom van Down en hij maakt al drie jaar lang elke week een gedicht bij kunstwerkplaats De Theaterstraat. Zijn droom was om daar een boek van te maken. Nu zijn de wonderbaarlijke gedichten gebundeld in ‘Zoals ik een gedichter ben’, en voorzien van beeldend werk van drie kunstenaars. Donderdag presenteert de acteur zijn boek bij Dekker van der Vegt. Hij zal gedichten uit de bundel voordragen, zijn begeleider gaat vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het boek en zijn collega-acteurs van de Theaterstraat leveren hun eigen ludieke bijdrage.

Over het Thomashuis en deze ‘gedichter’ die daar woont, werd vorig jaar trouwens een documentaire gemaakt die onder andere op IDFA en GoShort! te zien was. Meer weten? Check dan vooral de trailer van ‘Full of Dreams’. Ben je benieuwd naar Van Gervens gedichten? Meld je hier dan gratis aan voor de presentatie.

Poëtische boekpresentatie ‘Zoals ik een gedichter ben’, donderdag 6 oktober van 19:00 tot 20:30. De toegang is gratis, maar meld je vooraf wel even aan.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!