weektip

Ode aan rusteloosheid

10 okt 2016

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Mirte van Rooijen tipt deze week een bijzondere lezing van Radboud Reflects.

Wat wil je later worden? Een astronaut, politieagent, schrijver of directeur? Het zijn keuzes die je al vanaf groep 1 maakt. En dan hebben we het nog niet eens over het avondeten, welk feestje je gaat bezoeken en de duizenden afspraken in je agenda. We hebben het druk, drukker, drukst. En dat is goed. Tenminste, dat zegt de Belgische filosoof Ignaas Devisch die op 11 oktober een lezing geeft in LUX.

Devisch hanteert de motto’s ‘Lang leve de rusteloosheid’en ‘leef mateloos’. Het drukke bestaan staat volgens Devisch garant voor creativiteit en passie. Pas wanneer er totale rust is, treden er problemen op. De mens kan niet stil blijven zitten. Als we rusten, willen we actie – zelfs als we enorm naar rust verlangd hebben. Had je dus dinsdag een avondje bankhangen gepland? Dan is het beter om in LUX je oren te gaan spitsen. Vooral omdat het altijd fijn is om te horen dat alle onzekerheid, drukte en keuzestress gewoon menselijk is.

Radboudstudenten en – medewerkers mogen gratis naar binnen, als is inschrijven wel verplicht. Heb je de lezing gemist? Je kunt het geheel naderhand hier terugkijken.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!