weektip

Koffiehemel First Things First

01 nov 2016

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Mirte van Rooijen tipt deze week de (bijna) beste koffie van Nederland.

‘I don’t need you to tell me how fucking good my coffee is.’ Het is oorspronkelijk een quote van Quentin Taratino in de film Pulp Fiction. Toch zullen sommige koffieverslaafde Nijmegenaren bij deze zin als eerste denken aan de koffiebar First Things First op het Honigcomplex. Het klinkt misschien arrogant, maar de bovenstaande leus prijkt niet zomaar boven hun deur. Twee weken geleden is First Things First door het Algemeen Dagblad voor de twee keer op rij uitgeroepen tot de één-na-beste koffiebar van heel Nederland.

De koffiebar met open branderij bestaat sinds 2014 en is een samenwerking met de broers van Blommers Coffee Roasters. Het AD sprak over FTF: ‘De barista’s bij First Things First kun je beschouwen als moderne zendelingen van het koffiegeloof.’ De krant noemt deze bar een sieraad voor de stad Nijmegen en heeft op bijna alle beoordelingscriteria een 10 gegeven. Behalve voor de gewone koffie, deze moest het doen met een 9,5. En om nog een krant aan te halen, ook de Volkskrant was vol lof en heeft FTF vijf sterren gegeven. Reden genoeg dus om het zelf uit te testen en je te bekeren tot het koffiegeloof (of theegeloof). Vanaf deze week zijn ze zelfs een dag extra open.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!