weektip

Vintage People

22 nov 2016

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Mirte van Rooijen vertelt hoe je dit weekend vintage kleding kunt gaan shoppen bij bejaarden thuis.

Vanochtend had ik niets om aan te doen. Mijn hele kamer lag vol met kledingstukken en overal was iets mis mee. Het was te koud voor mijn hippe spijkerbroek met blote knieën en die foute kersttrui moet nog een paar weken wachten. Herkenbaar probleem? Dan biedt de vintagemarkt ‘Vintage People’ de uitkomst. Op zaterdag 26 november kun je op een originele manier je kledingkast uitbreiden, want verschillende senioren zullen in de Griffioen en de Zonnebaars hun kleding verkopen aan (toekomstige) hippe vogels.

Vintage People is een organisatie die senioren en jongeren dichter bij elkaar brengt door middel van kleding. Het is geen markt waar de koper snel, sneller, snelst zoveel mogelijk pareltjes wil bemachtigen; bij Vintage People staat het verhaal achter de kleding centraal. De verkopers kunnen je alle ins-en-outs vertellen over die mooie geluksjurk, de hoed die tijdens een cabriorit wegwaaiden en de warme trui die zelfs de koudste winter wist te overleven.

Naast de markt zijn er ook allemaal andere activiteiten. Er wordt bijvoorbeeld een modeshow gegeven, zijn er mensen aanwezig die je kleding kunnen repareren en kun je aan stylisten kledingadvies vragen. Om daarna nooit meer te hoeven zeggen: ‘Ik had vandaag niets om aan te doen.’

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!