Friet met chocolade
Het was afgelopen zondag weer Valentijnsdag. En hoewel er een geschiedenis zit achter deze commerciële feestdag, is de dag tegenwoordig het beste samen te vatten als de dag van de chocolade.
Het maakt niet uit of je single of bezet bent, rond 14 februari stijgt de chocoladeverzameling naar grote hoogte. Alleen wat moet je doen met al dit hemelse goed? Het antwoord hierop is snel gegeven. Opeten natuurlijk. Maar zelfs de smaakpupillen van de grootste chocoladeliefhebber willen soms wat anders.
Zou je binnenkort bij de cafetaria aan het Keizer Karelplein naast een Broodje spé en de Discodel ook friet met chocolade(pasta) kunnen bestellen? Hier loopt toch direct het water van in je mond? Stel je voor, zoutkorrels gecombineerd met het zoete van de chocolade op een bedje van een perfect gefrituurd frietje. Een avondmaaltijd en een snack in één.
En dat zonder al te veel moeite. Het enige wat je nodig hebt is een pannetje om de chocolade in te verwarmen en je avondmaaltijd is bijna klaar. Mis je wel wat vitamine en mineralen? Chocolade schijnt goed te combineren te zijn met broccoli, radijsjes en natuurlijk de gouwe ouwe aardbeien. Oftewel de tip van deze week: chocoladefondue! / Mirte van Rooijen
Hollander schreef op 16 februari 2016 om 13:00
Wat kost dat?