weektip

Niet mokken maar Bokken

26 okt 2015

HertenrugAh, de herfst. De bomen kleuren oranje, de wind wordt steeds guurder en je krijgt om onverklaarbare redenen zin in bockbier. En bij dat bockbier eet je wild, natuurlijk, bijvoorbeeld in Bistro de Bok.

Voor 27 euro ligt er een hertentournedos, hazenrugfilet of een combinatie van de twee op je bord. En wist je trouwens dat De Bok één van de weinige Nijmeegse restaurants is met een onvervalste Franse keuken? Dat je daar niet alleen uiensoep, maar ook entrecôte en escargots kan eten? Poeh, ondergetekende zou het wel weten hoor. Zelfs de bediening is goed!

Er is echter ook een grote maar: 27 euro is veel geld en uiteten gaan is sowieso niet goedkoop voor ons bijleners. Daarom ook een studentikoos alternatief in deze weektip: de Nijmeegse Toeter.

De Nijmeegse toeter, een initiatief van snackbar Zagroos, is een in een dürümrol gerolde friet kapsalon. Het ding kost een euro of zes, bevat mogelijk nog meer calorieën dan zijn voorganger en is door het nieuwe format op te eten zonder bestek – een eigenschap wiens belang niet onderschat moet worden. De strijdvaardigen onder ons doen mee aan de heuse Toeter Challenge: eet met jouw voetbalteam of vriendengroep de meeste toeters van iedereen en krijg ze een jaar lang gratis. Deelname voor een team van maximaal tien man kost vijftig euro en daar krijg je ook nog eens vijf liter bier bij. Inschrijven kan op www.grillroomnijmegen.nl. / Joep Sistermanns

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!