weektip

Pizza en prosecco

04 jan 2016

pizza
Foto: Lotus Head

De feestdagen en vakantie mogen dan voorbij zijn; ik ga graag nog even door met lekker eten. Om het vakantiegevoel nog een beetje te rekken en de winterkilo’s aan te moedigen, raad ik je deze week aan uiteten te gaan bij de Pizzabakkers.

Toen ik twee jaar geleden in Amsterdam woonde, was er een restaurant waar ik zeker eens per maand te vinden was: de Pizzabakkers. Het kleine tentje zit op verschillende plekken in Amsterdam en die op de Overtoom was mijn favoriet. En juist dit restaurant heeft ervoor gekozen naast Amsterdam en Haarlem een vestiging te openen in uitgerekend Nijmegen!

Waarom de Pizzabakkers? Ten eerste ben ik gek op pizza’s (wie niet?). Ik keer nog steeds tevreden naar huis als ik een ouderwetse pizza salami of mozzarella heb gegeten bij een Pinoccio of Donatello’s. Maar mocht je je nu eens te buiten willen gaan aan iets aparts, probeer dan de veel lekkerdere pizza’s van de Pizzabakkers. Het restaurant is knus, ze schenken er verschillende soorten prosecco (en zelfs prosecco-cocktails, jum!), ze hebben heerlijke Italiaanse olijven, fantastische antipasti en het belangrijkste van alles: de pizza’s!

Ze hebben rode en witte varianten, allerlei verschillende soorten ham die ontelbare maanden gerijpt zijn en de beste mozzarella van de stad. Wil je graag de lekkerste pizza van de menukaart? Kies dan de Pizza Trentina. Een rode pizza met pancetta, mozzarella en mascarpone. Ik zweer het je: het is de kilo’s waard. / Carlijn van der Plas

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!