weektip

Sog en sushi

07 mrt 2016

Western_Sushi
Foto: McDonnell (Creative Commons)

Zodra de tentamens voor de deur staan of de scriptiedeadline wel erg dichtbij komt, heb je twee duidelijke opties: je zegt al je afspraken af en brengt hele dagen door in de UB, óf (en die optie is een stuk verleidelijker) je ontwijkt je verplichtingen en sogt er op los. Voor iedereen die regelmatig optie twee kiest, hieronder een fijne sogtip.

Ook al staat je agenda vol met harde deadlines, eten moet je toch. Verwen jezelf met een heerlijke, zelfbereide maaltijd, zodat je er daarna weer even tegenaan kunt. Dus combineer het nuttige met het aangename: ga koken!

Mijn eigen favoriet: zelf sushi maken. Het kost iets meer dan een pasta pesto, maar dan heb je ook  echt een heerlijk maal waar je trots op kunt zijn. In de supermarkt koop je de producten van Saitaku (zoek naar de knalrode verpakkingen in het Aziatische schap) en neem nori-vellen, sushirijst, sojasaus en wasabi mee. Mocht je niet van pittig houden, neem dan de zachtere wasabi-mayonaise. De vulling is geheel naar eigen inzicht – zalm, sashimi, tonijn, komkommer en avocado zijn sowieso altijd goed.

Om je sog-tijd compleet te maken, kun je je alvast voorbereiden op morgen. Want morgen duik je wél de bieb in. Dan kun je wel wat energie gebruiken. Maak je eigen mueslirepen; simpel, maar erg lekker. En er zijn talloze varianten op internet te vinden, dus je maakt ze precies zoals jij ze het lekkerst vindt.

Veel kookplezier deze week! / Nicole Nibbering

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!