Stop-motion in LUX
Meestal proberen we je met onze weektip te overtuigen om je studentenleven over een originele en onconventionele boeg te gooien: frietjes met chocolade eten, een fortuin spenderen in het Vlaamsch Broodhuys, enzovoorts. Voor de verandering houden we het in deze grillige februariweek simpel. Je moet namelijk – heel gewoontjes – naar de bioscoop.
Vanaf donderdag draait Anomalisa in LUX. Dit is de nieuwste film van Charlie Kaufmann, Hollywoods reeds opgegroeide wonderkind. Je kent hem van Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Adaptation en Synecdoche, New York. Zegt dit je niets? Studieboek dicht en Popcorn Time aan, want deze meesterwerken van onze generatie mogen aan jou, filmleek of cinefiel, niet voorbijgaan.
Anomalisa belooft de kroon op Kaufmanns werk te zijn. De film is gemaakt in stop-motion; een techniek waarbij kleifiguren foto voor foto en stukje voor stukje worden bewogen. Net zoals Pingu en Buurman en Buurman dus. Anders aan deze film is het verhaal, maar anders dan deze films vertelt Anomalisa het existentiële verhaal van een schrijver die een grijs en eentonig bestaan leidt, totdat zijn kijk op het leven verandert na een ontmoeting met een jong meisje. Volgens filmpers levert dit ‘the most deeply human films of the year’ op. / Maarten van Gestel
Anomalisa in LUX. Aanstaande donderdag en elke maandag voor €5,- en anders voor €7,- (beiden prijzen op vertoon van geldige studentenkaart en bewijs van inschrijving).