weektip

Vlaamsch brood

12 okt 2015

BroodChiazaad en gojibessen lijken langzaam weer naar de achtergrond te verdwijnen en brood mag weer volgens vele voedingsdeskundigen. Het Vlaamsch Broodhuys had dan ook geen beter tijdstip kunnen uitzoeken zich te vestigen in Nijmegen.

Terwijl mijn vriendinnen uit Amsterdam al lang bekend waren met het Vlaamsch Broodhuys, mocht Nijmegen pas afgelopen september kennis maken met de bakker, die zich vestigde op de Van Broeckhuysenstraat 54. De bakkerij kent een ander concept dan we van traditionele bakkers gewend zijn. Het tentje lijkt meer op een lunchroom en is erg open en hip. Er hangt een heerlijke geur en je kunt er ook ontbijten en lunchen. Contant betalen is niet mogelijk. Om de hygiëne hoog te houden kun je er alleen pinnen.

Het Vlaamsch Broodhuys maakt naar eigen zeggen het lekkerste brood van Nederland. De eigenaar Dimitri Roels legt zijn Belgische liefde in het brood en maakt gebruik van bijzondere ingrediënten. Zo gebruikt hij Camprèmy meel, zeezout en eigen kweek zuurdesem en gevitaliseerd water. Het brood bestaat enkel en alleen uit deze ingrediënten en het kenmerk van zuurdesembrood is dat het langzamer rijst dan gewoon brood.

Ik onderging de beleving van dit hippe tentje en koos voor het meergranen zuurdesembrood, en het moet gezegd worden: het brood is echt een aanrader. Het ruikt heerlijk, het vult sneller, de korst is knapperig en de smaak is erg goed. Ook het vijgen- en tijmbrood is lekker! Helaas betaal je als arme student wel al snel drie tot vier euro voor een brood van het Broodhuys. Maar dan ben je wel een ervaring rijker! / Carlijn van der Plas

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!