Weektip: Beef Chimichurri
Geen flauw idee wat je moet gaan doen deze week? Vrees niet. Onze uitgaanstipgevers slepen je de week door. Deze week de culinaire tips van Joep Sistermanns.
Weer een tip uit het gastronomische spectrum, waarde Voxlezers. Maar waar waar het hart van volzit, daar loopt de mond van over. Of in dit geval: waar de buik vol van zat, daar loopt de mond van over.
Ik ben vorige week uit eten geweest in restaurant De Firma, een beetje verstopt tussen de Grote Markt en de Waalkade en dat was lékker! De bediening was bovendien vriendelijk, het concept van allerlei verschillende hapjes was leuk en ze hadden beef chimmichurri die zowaar smaakte als haute cuisine, terwijl ik altijd maar dacht dat beef chimmichurri een of andere fantasieloze proletenhap was uit Zuid-Amerika, danwel een van de de minder geslaagde Knorr Wereldgerechten. De Firma bewijst het tegendeel met hun versie.
Tel daar de toetjes bij op (ijs! cake! muffins!), de vlotte vervanging van je opgedronken biertjes en je bent in voor een topavond. Enige nadeel: het is wel duur voor een student. (Gerechtjes kosten ongeveer 8 euro per stuk en je eet er gemiddeld 3 à 4.) Maar dat moet je er maar voorover hebben. Beef chimmichurri, ja. Wie had dat verwacht?